CímlapsztorikTech-Kütyük

Rezsigyilkos mobil szélturbina képes ellátni egy egész ház energiaigényét

A világ legbiztonságosabb és legerősebb szél hajtotta energiatermelő berendezése a világ valamennyi háztartását “lecsatlakoztathatja” a közmű szolgáltatókról…

Forradalmasíthatja a közeljövő otthonait

Ez egy olyan speciális, hordozható szélturbina, mely hihetetlen mennyiségű áramot, energiát képes termelni.

Ezek a Powerpodok ráadásul olcsóbbak is, mint a napelemek, mindemellett sokkal hatékonyabbak is.

Hirdetés

Kifejezetten városi és lakókörnyezetre tervezve, minden 1 kW teljesítményű szélturbina akár háromszor nagyobb teljesítményt képes előállítani, mint egy szokásos turbina.

Az extra teljesítmény egy korszerű turbinalapát rendszernek köszönhető, amely a szélsebességet 40 százalékkal megnöveli.

A Powerpod körülbelül akkora, mint egy nagy söröshordó, és elhelyezhető tetőn, kerítésen, vagy egy középület tetején, lakókocsin, vitorlás hajón vagy bármilyen biztonságos felületen.

Még “szélcsendes” helyen is termel

Azokon a területeken, ahol az átlagos szélsebesség alacsony lehet, a hagyományos szélturbinák csak annyi szelet kapnak, hogy elinduljanak, de alig termelnek áramot.

Amit a Powerpod tesz, hogy felgyorsítja a szélsebességet, így nagyobb teljesítmény jön létre.

A szélsebesség növelése miatt a Powerpodokat nem kell magas oszlopokra helyezni, amelyek felszerelése drága és sok helyet foglal el. “Véleményünk szerint csúnyák is,”

– mondja Hodges.

Rezsimentesítheti az otthonokat

Ha már rendelkezik valaki egy napelem rendszerrel, akkor zökkenőmentesen csatlakoztatható, ami további energiaforrást biztosíthat.

A turbinalapátok teljes egészében a szerkezeten belül találhatók, ami azt jelenti, hogy biztonságosan használható gyermekek, háziállatok és a vadon élő állatok körül.

Hirdetés

A szakértők szerint ha a közeljövőben elterjed, akkor a legtöbb magyar háztartást képes lehet akár teljes mértékben vagy részlegesen rezsimentesíteni.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.