CímlapsztorikTudomány

Rossz hírt közöltek Angliából az Indiai mutánssal kapcsolatban

Ugyanígy indult a Magyarországon harmadik hullámot okozó brit mutáns “ámokfutása” is…

Nagyon nagy a baj és készüljünk egy negyedik hullámra?

Már most van, ahol átvette a dominanciát az új mutáns

Néhány angliai körzetben most már az új típusú koronavírus indiai variánsa az új fertőzéseket okozó domináns változat

Hirdetés

– mondta hétfőn Matt Hancock brit egészségügyi miniszter.

A friss nagy-britanniai járványadatok ugyanakkor országosan továbbra is nagyon alacsony fertőződési és halálozási számokat tartalmaznak. szerencsére.

Hancock hétfő este, a londoni alsóház képviselőinek tartott tájékoztatóján elmondta: a 343 angliai helyhatósági körzetből 83-ban okozott öt vagy ennél több, szűrővizsgálattal kimutatott fertőzést a hivatalosan B.1.617.2 megjelöléssel nyilvántartott indiai koronavírus-variáns.

A miniszter hangsúlyozta ugyanakkor, hogy az indiai vírusváltozat gócpontja néhány északnyugat-angliai országrész, mindenekelőtt a manchesteri körzethez tartozó Bolton városa.

Országosan eddig 2323 esetben azonosították a B.1.617.2 vírustörzset, ezek közül 483 előfordulást Boltonban és a közeli Blackburnben észleltek.

Ketyeg az időzített bomba és a negyedik hullám veszélye Magyarországon?

A nagyon nagy kérdés most az, hogy ha hazánkban is megjelenik a mutáció, márpedig megfog, akkor annak milyen hatása lesz.

Ha ugyanúgy lesz, mint a brit mutációnál, amely simán egy harmadik hullámot okozott, akkor készülőben van egy tényleges negyedik hullám.

Ugyanakkor valamennyire reménykedhetünk abban, hogy a nagy átoltottság miatt remélhetőleg nem lesz annyira súlyos, mint a harmadik hullám volt.

Másfelől az jól látszik Indiából, hogy sok olyan ember is elkapta és akár kórházba is került, aki már megkapta az oltást.

Hirdetés

Ez a tény pedig teljesen kiszámíthatatlanná teheti az indiai dupla mutációt.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.