CímlapsztorikTudomány

Sokkoló, ismeretlen világokat fedezett fel a NASA: a Naprendszeren belül vannak!

Az évszázad bejelentése? Az emberiség távoli galaxisokban kutatott az idegenek létezése után, a mostani felfedezés azonban mindenkit sokkolt. Tulajdonképpen “itt vannak”…!

A nemrég tett bejelentés és a felfedezések egy sor olyan új ismeretet jelentenek számunkra, ami alapvető módon határozza meg a kozmoszról alkotott képünket.

Nem utolsó sorban azt, hogy mennyire lehetünk egyedül a kozmoszban.
A NASA talán az évszázad bejelentéseit tette meg a közelmúltban.

Hirdetés

Egyrészt egyre bizonyosabbá válik az, hogy a földi élet nem a Földön alakult ki, legalábbis az élet építőkövei, amik beindították a folyamatokat azok a kozmosz távoli galaxisaiból érkezhettek.

Így bizonyos értelemben mi is földönkívüliek vagyunk.

Másrészt itt, a Naprendszeren belül több olyan eddig elzárt, ismeretlen világra bukkantak, ahol élet rejtőzik.

Azért a merész kijelentés, mert a tudósok valamennyien biztosak benne, hogy találni fognak valamit.

A Mars talaja alatt baktériumok és élőlények élhetnek, vagy mikrobák, melyek megmagyaráznák a mai napig magyarázat nélküli marsi metán jelenlétét a légkörben.

A Jupiter egyes holdjain szintén életre utaló jelek vannak.

Ott van ugyebár a Titán, mely hatalmas metántavakkal rendelkezik, ahol a szén alapú élettől eltérő élőlények lehetnek ezekben a tavakban, tengerekben.

Az Európa nevű hold 90% hogy életet rejt, a hatalmas jégtakaró alatt ugyanis olvadt óceán található, és a kicsapódó vízgőz minden bizonnyal szerves eredetű a tudósok szerint.

Az általunk ismert élet jelentős részben a növények fotoszintézisén alapuló tápláléklánctól függ, de vannak olyan élőlények, amik a legsötétebb régiókban is fennmaradnak; utóbbiak főleg baktériumok, amik a Földön a mélytengeri vulkanikus kürtők környékén élnek, és kemoszintézissel építik fel önmagukat.

Hirdetés

A BAKTÉRIUMOKAT TERMÉSZETESEN MÁS LÉNYEK IS BEKEBELEZHETIK, ÍGY OTT IS STABIL TÁPLÁLÉKLÁNCOK JÖHETNEK LÉTRE, AHOL EGYÁLTALÁN NINCS FÉNY.

A NASA tudósai szerint egy lépésre vagyunk tehát attól, hogy itt a Naprendszerben rábukkanjunk az idegenek nyomára.ű

Óriási horderejű bejelentések előtt állunk tehát…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!