CímlapsztorikÉrdekes világ

Sorra oltják az embereket a törlés ellenére

Az Operatív Törzs nem válaszol…

Többen az esélytelenek nyugalmával indultak neki, mégis sikerrel jártak, másokat az oltópontról hívtak fel, hogy menjenek. A kormány azt ígéri, a jövő hét második felében pótolják az elmaradt oltásokat.

Bár a kormány pénteken lemondta a tömeges oltásokat az AstraZeneca vakcinával, országszerte egyre több hír érkezik arról, hogy aki a megadott időpontban odament, minden gond nélkül megkapta az oltóanyagot.

Hirdetés

A hvg.hu-nak először egy budapesti férfi mesélte el, hogy bár a lemondó sms-t ő is megkapta, reggel mégis szerencsét próbált és sikerrel járt.

„A bejáratnál csak annyi történt, hogy a portás megkérdezte, az első vagy második oltásomra jöttem-e, amikor mondtam, hogy az elsőre, akkor jobbra küldött. Ott már állt egy kisebb sor, majd katonák fogadtak, az ügyintéző pedig elkérte a papírjaimat, ekkor derült ki, hogy nem vagyok rajta a listán. Amikor azonban felmutattam a Vakcinainfótól kapott sms-t, felvették az adataimat, elkérték az igazolványaimat és felírtak” – mesélte.

Ezeket az orvos átnézte, majd minden probléma nélkül beadta neki az oltást és megkapta az időpontot a másodikra is.

Egy másik olvasónk levélben jelezte, hogy ő szombat késő reggel kapott egy telefont, hogy mégis menjen az oltópontra, ahol a teljes személyzet várta. Mint fogalmazott:

Örülnek, ha valaki betéved”.

A nyilvánosan elérhető posztokból kiderült, hogy többeket az oltópontról hívtak.

“Hálás vagyok, hogy felhívtak innen az oltópontról, hogy lennék-e szíves bejönni annak ellenére, hogy kaptam sms-t, hogy mégse lesz a mai szervezett oltás.

A vakcinák itt vannak, mondják bent, csak az emberek nem jönnek. Ketten voltunk egy hölggyel, kong az egész hely az ürességtől” – írták a Facebookon.

Baranyi Krisztina, a IX. kerület polgármestere Facebook-oldalán tette közzé az egyik kerületi lakos levelét, aki a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben kaptam meg az AstraZenecát.

Hirdetés

„Elmentem az esélytelenek nyugalmával, ahol kiderült, hogy személyzet is van, oltóanyag is van és aki rajta van a listán beoltják” – állt a levélben.

A kormány azt is közölte, hogy az elmaradt oltásokat a jövő hét második felében be fogják pótolni, és azóta közzétették az egy napja várt telefonszámot is, melyen lehet jelezni az esetleges adatszolgáltatási hibákat.

Forrás: hvg.hu

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.