EgészségünkTudomány

Súlyos mellékhatásai vannak a kínai vakcinának: AZONNAL felfüggesztették a tömegtesztelést

Egy remek példa arra, miért aggódnak olyan sokan a vakcinák miatt, amikkel kapcsolatban korábban még maga Szlávik János is aggodalmát fejezte ki.

Szerinte igen aggasztó az, hogy több évnyi kutatómunkát gyorsítanak fel, miközben protokollokat hagynak el a munka gyorsítása érdekében.

e vajon ettől mennyire lesz majd biztonságos?

Hirdetés

Gyakorlatilag élő emberkísérletek zajlanak az egyes országokban?

Súlyos mellékhatásra hivatkozva függesztették fel a tesztelést – írja a HVG.hu

Brazília felfüggeszti a koronavírus ellen a kínai Sinovac gyógyszergyártó cég által fejlesztett oltóanyag klinikai tesztelését egy október 29-én jelentkezett “súlyos mellékhatás” miatt

– közölte a brazil egészségügyi hatóság (Anvisa) hétfőn.

Az Anvisa nem tárt fel közelebbit a mellékhatásról, egyelőre azt sem lehet tudni, hogy az Brazíliában vagy más olyan országban lépett fel, ahol a készítményt tesztelik. Azt sem közölték, hogy az incidenst miért csak most hozták nyilvánosságra.

A Butantan brazil orvosi kutatóintézet helyi idő szerint kedd délelőtt készül közleményt kiadni az ügyben.

A WHO korábban azt közölte, hogy ma már 198 védőoltás van fejlesztés alatt világszerte, 44 közülük pedig már a klinikai tesztek szakaszában jár.

Szlávik János több ízben kifejtette már az ATV-ben is az aggodalmát abban a tekintetben, hogy a vakcinák fejlesztése túlságosan gyors, talán nem eléggé figyelnek oda így a biztonságra, és a hosszú távú mellékhatásokat “sincs idő” kitesztelni.

Nyilvánvaló, hogyha oda jutunk, a veszélyeztetett korosztály feltétlen oltassa be majd magát, ezt senki sem vitatja, még a szakemberek sem.

Hirdetés

Ugyanakkor az JOGOS és VALÓS dilemma, hogy az egyébként nem veszélyeztetett korosztály megtegye-e, legalábbis egészen addig, míg ilyen aggasztó hírek érkeznek az egyes “csodavakcinákról”.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.