Tudomány

Súlyos mellékhatásokat okoz kamaszoknál a vakcina, a WHO az oltások leállítását követeli 2022-ig

Óriási fordulat: a WHO azonnali hatállyal szólította fel az országokat az oltásprogramok teljes átütemezésére?

Az elmúlt egy hétben igen komoly dolgok derültek ki mint a WHO álláspontjáról, mind az oltások egy részéről, és azok lehetséges mellékhatásairól.

Van köztük eléggé aggasztó is.

Hirdetés

Mindemellett a WHO is felszólította az országokat, hogy az oltásokkal álljanak le, de legalábbis ütemezzék át a harmadik oltásokat 2022-re.

Az indoklás szerint így a fennmaradó vakcinákat fel kellene ajánlani a harmadik világbeli országoknak, különben a Föld soha nem éri el a nyájimmunitást és a vírus örökre velünk marad, vagy még jobban mutálódik egy sokkal veszélyesebb változattá.

Ami ellen akár már a vakcinák sem lesznek hatékonyak…

De nem ez a legnagyobb gond.

A napokban felmerült a Pfizerrel kapcsolatban is egy komolyabb mellékhatás, mely főleg fiatal kamasz fiúkat érinti.

Egészséges kamasz fiúknál gyakrabban jelentkezhet a Pfizer–BioNTech vakcinájának egy ritka mellékhatása: a szívgyulladás

– számolt be róla a Guardian a Kaliforniai Egyetem erről szóló kutatásáról.

Az Index által szemlézett cikk szerint a vizsgálatok szerint a 12 és 15 év közötti tinédzsereknél, akiknek semmilyen egészségügyi problémájuk nincsen, négyszer-hatszor magasabb az esélye annak, hogy szívizomgyulladás miatt kórházba kerülnek, mint hogy koronavírus-fertőzés miatt vigyék be őket.

Ez a tünet súlyos, akiknél kialakul, 86 százalékukat kórházba kell vinni.

Hirdetés

Az eddigi vizsgálatok alapján a szívproblémákat a második oltások okozzák, így vélhetően kivédhető a tünetegyüttes az egydózisos oltásokkal.

Egyelőre ennél többet nem tudni, de nagyon aggasztó hírek és valószínűleg az eleve oltásellenes nézeteket valló tömeg sztereotípiáit erősíti majd.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Ha tetszett, kövesd partnerünk tartalmait is!

Iratkozz fel a csatornára.

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.