Misztikum

Sumer pecséthenger meséli el az emberi civilizáció Özönvíz utáni “újraindítását”

Idegen segítséget kaptunk az égből? A sumer pecséthengerek erre utalnak és az emberré válás egy alternatív idővonaláról mesélnek…

A Vízözön után, i.e. 11.000 körül kezdett el az emberiség létrejönni. Néhány ezer év alatt létszámban jelentősen gyarapodtak. Közben az istenek folyamatosan hozták a tudást.

Ez jelentette a mezőgazdaság elterjesztését. A mezőgazdasági eszközök nagy részét az istenek ajándékozták az embernek.

Hirdetés

Az istenek javaslatára megkezdődött az állattartás. Növény és állatfajokat kaptak az emberek ajándékba.

Ilyen az a pecséthenger, amin az a pillanat van ábrázolva, mikor az istenek egy mezőgazdasági eszközzel ajándékozzák meg az embert (bevezetés rész)

I.e. 8.000 körül kezdtek kialakulni a városok, melyek igazából már nem mezőgazdaságból kezdtek élni, hanem a kézművesség, és a tudás központjai lettek.

I.e 4.000 körül kialakult az első olyan emberi csoportosulás, amely már szervezett formában működött, a mai követelmények szerint megfelelt a civilizáció fogalmának.

I.e. 3.800-3.500 körül el is érte fejlődése csúcspontját. Az élet sokban hasonlított a maihoz, hiszen a falvakban főleg mezőgazdasággal foglalkoztak, a városokban kézművességgel, tudománnyal.

Hihetetlen mértékű csillagászati tudással rendelkeztek, ismerték a Plútót is, melyet a mai kor csak a XX. században fedezett fel újra.

A bevezetés részben látható pecséthengeren, látható a bal felső sarokban a Naprendszer összes bolygója, beleértve a saját bolygójukat is.

Kimagasló fokon értettek a fém megmunkáláshoz, komoly jogi feltételek mellett élték életüket.

Törvényeik egyszerűek voltak, de közérthetőek. Minden törvény úgy szólt, hogy: ezt, vagy azt nem szabad tenni, vagy ezt, vagy azt úgy kell tenni, hasonlóan mint a Tízparancsolat.

Létezett a munkabér fogalma, ugyanakkor a szabadidő eltöltésével is foglalkoztak, léteztek állatkertek, múzeumok, színházak.

Hirdetés

Létezett műszaki múzeum, ahol az istenek űrhajója ki volt állítva megtekintés céljából.

A képen egy rakéta látható, törzse egy földbe épített tárolóban van.

Érdekes és hozzáértő az ábrázolás, mert a maihoz hasonlóan, metszetben ábrázolta.

Látható, hogy több fokozatból áll a rakéta, a méretarányokból pedig kiderül, hogy kb. 2 utas szállítására alkalmas a föld felett látható égi kamra.

A rajz úgy néz ki, mint egy műszaki rajz, melynek szándéka megmutatni az utókor számára egy 5.000 évvel ezelőtti rakéta szerkezetét.

Igazából a sumer nép néhány ezer év alatt több tízmillió éves fejlődésen ment át, és ezt nem mindig tudta követni, illetve az istenek csak olyan tudást adtak át, ami szerintük fontos.

A sumer emberek megszokták, hogy űrhajók röpködnek körülöttük, ez természetes jelenség volt, ezért szinte minden “tájképen” rajta is van egy-egy rakéta, vagy űrhajó, de nem tudták ezek működési elvét.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!