Misztikum

Sűrűsödik az agyi jel a halál után: bizonyíték lehet a túlvilágra

Tudósok szenzációs bejelentést tettek. Váratlan eredmények születtek a halál utáni lét kérdésével kapcsolatban.

Különös dolgok derülnek ki a vizsgálatból, amely a világon valószínűleg először követi végig másodpercről másodpercre az agyi tevékenységet a halál beálltakor.

A tudósok ugyanis megrázóm következtetlsekre jutottak amik őújra felévetették a halál utáni élet lehőtéség, méghozzá nagyon komolyan.

Hirdetés

Arról van ugyanis szó, hogy agyi jeleket mértek, mégpedig eygre sűrűbbeket a halált követően haldokló betegeken.

Először végezhettek ilyen jellegű komoly kísérleteket, melyek végső soron akár a Nobel-díjas Sir Roger Penrose és David Hameroff páros elméletét is igazolhatja.

Az ő teóriájuk szerint az agyban található mikrotubulusokban tárolódik a lélek egyfajta kvantumfolyadék formájában.

A halál pillanata után pedig ez a kvantuminformáció “párolog ki a kozmoszba és egyesül a csillaganyaggal, ami az egész mindenséget alkotja.

Legalábbis az elméletük szerint, amit nem bizopnyítottak még.

Furcsa agyhullámok a halál után

A 2022-es publikációt jegyző szakemberek egy 87 éves epilepsziás férfi agyhullámait figyelték meg, amikor az illető sajnos szívrohamot kapott és meghalt.

A kutatók pedig így adatokat gyűjthettek a páciens szívverésének leállása előtti és utáni 30 másodperces időintervallumokról.

Akkor összesen 900 másodpercen keresztül regisztrálták az agyi tevékenységet az elhalálozás körül, és a kutatók ebből a szív leállását közvetlenül megelőző, illetve az azt követő kétszer 30 másodpercre fókuszáltak.

A különböző típusú oszcillációk, köztük a gamma, olyan magas kognitív funkciók esetén jelenik meg, mint a koncentráció, az álmodás, a meditáció, az emlékezés, az információfeldolgozás és a tudatos észlelés, de az emlékek felidézésekor is kimutatható.

Hirdetés

Valamit “láthattak odaát”?

Nehéz megmondani, hogy mindezekből mi az egyértelmű végkövetkeztetés.

Egyesek szerint az agyi hullámok arra utalnak, hogy a tudatunk valahogyan a halál után is képes működni és érzékelni valamit, amit mi még a fizikai világunkban nem.

Ez az egyik olvasata és ez előre vetítheti a halál után lét bizonyítékait is.

Ezen élmények közé tartozik, hogy az illető kívülről látja a testét, megjelenik egy fényes alagút, valamint a fontos emlékek újraélése (lepereg az illető szeme előtt az élete filmje).

Hogy tényleg ez történt-e, az a mostani kísérletből sosem fog kiderülni, mivel nincs aki erről beszámoljon, ugyanis mind a négy páciens meghalt.

Egy másik elképzelés szerint ez még mindig biológiai kérdés, de egy olyan, amit nem ért teljesen a tudomány-

A tudósok szerint viszont közel vagyunk a végső misztérium megértéséhez.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!