CímlapsztorikÉrdekes világ

Gaia, a Földanya tényleg létezik? Bizonyítékok egy felsőbbrendű biológiai entitásra

A tudósok is ledöbbentek. A Földanya “szelleme” valós lehet, és nem is annyira “szellem”, hanem fizikai formában létezik.

A rejtélyes erő életben tartja még a kivágott fák tönkjeit is!

Tudod, mi az a micélium?

Hirdetés

Bárki is készítette az Avatar filmet, jól tudta… De legalábbis nagyon hasonló entitás létezhet itt a Földön is, mint azon a bizonyos Pandórán.

A micélium, avagy micorrysis, egy föld alatt kiterjedő gomba, és összekapcsolódási hálózatot hoz létre minden növényfaj, valami olyasmi, mint az internet, amely lehetővé teszi számukra, hogy ne csak kommunikáljanak, hanem gondoskodjanak magukról, védjék magukat, táplálják magukat.

Amikor kivágnak egy fát az erdőből, ez a micélium túl sok fának közli az erdőben, hogy az egyik haldoklik, és az összes többi fa a micéliumon keresztül elkezdi gondozni a megmaradt törzset, hogy megpróbálja megmenteni azt az életet.

Vízzel táplálják, védik, mert az a haldokló rönk az erdő család része. Mindennek van nyelve. Ez az egyetemes nyelv – állítják újabb tanulmányokra hivatkozva egyes tudósok.

Megtanulunk újra kapcsolatba lépni ezzel a non-verbális nyelvvel, megértve, hogy mindannyian ugyanannak a dolognak vagyunk részesei.

Nem vagyunk sem felsőbbrendűek, sem alsóbbrendűek.

Olyanok vagyunk, mint a gyerekek, akiknek még sokat kell tanulniuk a bátyáinktól, a fáktól, az erdőtől, és mindenekelőtt Földanyánktól.

Ez a Földanya valóban létezhet tehát, és ezt néhány éve számos kutatás igazolta, melyek kimutatták, hogy az erdőben a fák képesek egymással kommunikálni.

Egyértelműen egy hálózatot alkotnak a gyökérzeten és a biológiai masszán kérészül, mely ezeket körülveszi.

Hirdetés

Kimutatták azt is, hogy a fák, amint érzékelik egy kártevő jelenlétét az ágaikon, leveleiken, vészjelzéseket, figyelmeztető gázt adnak le a többi fa számára. Azok észlelik ezt az illatanyagot, és felkészítik a táplálékul szolgáló részeiket a támadásra. Az akácfák és a tölgyek például mérgező anyagokat halmoznak fel a leveleikben.

Mivel azonban a föld alatt a gyökerek összekapcsolódnak, nem csupán a levegőben észlelik a fák a figyelmeztetést az illatanyagoknak köszönhetően, hanem a föld alatt, gyökereiken keresztül is megkapják az információt.

A fák gyökereinek összekapcsolódásáról egyébként nem csak az irtások során bizonyosodhatunk meg.

Készültek olyan megfigyelések, amik bebizonyították, hogy egy-egy „facsalád” akár több száz éven keresztül is életben tud tartani kivágott tönköket.

Bár ezek a fák óhatatlanul halálra vannak ítélve, a gyökérzeten keresztül annyi táplálékon kapnak, hogy a folyamat bámulatos módon lelassul sőt, új hajtások növesztésére sarkallja a facsonkot.

Ebben és az információátvitelben pedig nagyon különleges élőlények, a gombák segítik a fákat.

Így bizonyos értelemben Gaia, a Földanya tényleg létezhet.

Arról ugyanis egyelőre csak sejtések vannak, hogy ezek az összekapcsolódások miylen szinten érhetnek véget.

Az is lehet ugyanis, hogy mikroszinten az egész Földet behálózza az az “éltető szőnyeg”, amin keresztül minden élőlény kommunikál egymással.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!