Tudomány

Szenzáció: itt a rák elleni tabletta mely legyőzi a gyilkos kórt, már embereken tesztelik 100%-os hatásfokról beszélnek

Már embereken tesztelik a tablettát, ami csak a rákos sejteket pusztítja. Vilgászenzációval felérő bejelentések jöhetnek.

Az eddigi legígéretesebb ellenszer: 20 éve fejlesztik

A gyógyszert húsz éve fejlesztik az Egyesült Államokban, hatásosságát először egereken és kutyákon vizsgálták. Ez volt az előfeltétele a humán vizsgálat megkezdésének

– számolt be róla a Science.

Hirdetés

A szakportál szerint az AOH1996 elnevezésű molekula egyedülálló hatásmechanizmusával megkülönbözteti a tumor- és a normál sejteket.

A hatóanyag a PCNA fehérje, a régi nevén úgynevezett proliferáló sejtnukleáris antigén rákos elváltozásait célozza meg. A PCNA mutálódott formájában „kritikus” szerepet játszik a DNS replikációjában, és minden „burjánzó daganat” állapotjavításában.

Nemrég a kutatók egy másik vizsgálat alapján arról számoltak be, hogy a Covid–19-vakcinában már bevált mechanizmussal olyan anyagok termelésére tudták átállítani a rákos sejteket, amelyek önmaguk számára végzetesek.

100%-os hatásfokról beszélnek

A vastagbél- és végbéldaganat kezelésében az eljárás eredményessége – igaz, kisszámú, csupán 18 beteg esetében – százszázalékos volt.

Ezzel még nem lehet tehát egyértelműen kijelenteni, hogy nagy számoknál is 100% lesz a hatásfok, mindenesetre nagyon ígéretes.

Az AOH1996 molekulát tartalmazó, „rákölő” tablettát a hóviharhoz hasonlította a fejlesztésén két évtizede dolgozó professzor.

Lezár egy kulcsfontosságú légi közlekedési csomópontot, és kizárólag a rákos sejteket szállító repülőgépek összes induló és érkező járatát leállítja

– idézte a Sky News Linda Malkast.

Az állatokon végzett kísérletek „nagyon jó” eredménnyel jártak

Hirdetés

– emlékeztett a Science.

A molekula fejlesztését a City of Hope, az Egyesült Államok egyik legnagyobb rákkutató szervezete támogatja.

Vége egy korszaknak: a rák gyógyítható betegséggé válik

A kezdeti eredmények ígéretesek. A kutatók eddig arra a következtetésre jutottak, hogy az AOH1996 képes megfékezni a tumor terjedését a vizsgált állatok sejtjeiben.

A következő lépés az embereken végzett klinikai vizsgálat első szakasza, amely már javában zajlik.

A TABLETTA HATÁSOSNAK BIZONYULT AZ EMLŐ-, PROSZTATA-, AGY-, PETEFÉSZEK-, MÉHNYAK-, BŐR- ÉS TÜDŐRÁK KEZELÉSÉBEN, AMI MÁR CSAK AZÉRT IS ÉRDEKES, MERT AZ ANTIGÉNT, A PCNA-T KORÁBBAN „GYÓGYÍTHATATLANNAK” MINŐSÍTETTÉK.

Az áttörés a jövőben a daganatos betegek személyre szabott, célzott kezelését eredményezheti.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.