CímlapsztorikÉrdekes világTudomány

Szenzációt jelentett be a Pfizer és a Moderna: ez már a járvány végét garantálja világszerte

🤞Ha igazuk van a tudósoknak, márpedig a friss vizsgálatok és egy szenzációs felfedezés ezt mutatja, akkor hónapokon belül visszakaphatjuk a régi életünket!🤞

Hatalmas reményt adott egy vizsgálat

Az egyik fontos adat, hogy a vakcinák a valós életben is pontosan hozzák azokat az eredményeket, amelyeket a klinikai kipróbálásuk során mutattak. Ezt jelenleg a Pfizer/BioNTech, illetve a Moderna oltásairól tudjuk egyre nagyobb bizonyossággal elmondani.

Ezek a vakcinák az engedélyezésüket megelőző klinikai vizsgálatok során, 43 448, illetve 30 420 beteg vizsgálatát követően 95, illetve 94 százalékos hatékonysággal előzték meg a tünetekkel járó Covid–19 kialakulását.

Hirdetés

Ez már önmagában is hatalmas eredmény, és felülmúlja a legtöbb, egyéb betegségek ellen használt védőoltások hatékonyságát.

Az oltások a tünetmentes eseteket is kiemelkedően jó arányban előzték meg, tehát

A PFIZER-VAKCINA A TÜNETMENTES TERJESZTÉST IS MEGAKADÁLYOZZA, RÁADÁSUL A LEGNAGYOBB RIZIKÓVAL MEGFERTŐZŐDŐ CSOPORTBAN IS.

Mindez annak ellenére, hogy a vizsgálat idején Kaliforniában a járvány éppen a csúcspontján járt, és már terjedőben volt a kaliforniai vírus is.

Az oltás tehát az új variánstól is megvédte az egészségügyben dolgozókat.

Ezt erősítette meg hétfőn az amerikai járványügyi hatóság, a CDC saját tanulmánya, amely ugyan kevesebb, mintegy 4000 beteget vont be a vizsgálatba, viszont több helyszínen, összesen nyolc államban zajlott.

Ennek során a kutatók azt tapasztalták, hogy az első adag a Pfizer- és a Moderna-oltásából 80, a második pedig már 90 százalékos eséllyel véd meg az új típusú koronavírus-fertőzéstől, beleértve a tünetmentes eseteket is.

Hónapokon belül vége lehet a járványnak világszerte?

A hír hallatán a járvány végéről kezdte el beszélni az emberek de még egyes szakmai körök is.

Ez egy valós lehetőség, de nem szabad túlbízni sem magunkat.

Hirdetés

Minden azon fog múlni, hogy ilyen ütemben és szervezetten leszek képesek oltani a világ országai.

Ha itt is meglesz a fegyelem és a bolygó lakosságának jó részes is betartja a járványügyi szabályokat, akkor tényleg elképzelhető, hogy akár nyár végére, 2021 őszére visszakaphatjuk a régi életünket és a régi világot.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.