EgészségünkTudomány

Szétmérgezik a nőket a vízbe és ételekben lévő “örök vegyszerek”, csökken a termékenység

Drámai mértékben csökkenhet a nők termékenysége. Demográfiai világkatasztrófa és az emberiség kihalása lehet hamarosan a tét?

Könnyen lehet, hogy nem csak egyszerűen a gyermekvállalási kérdéseket miatt csökken a fejlett országokban a születésszám.

Szétmérgezik a nőket az “örök vegyszerek”

A tudósok megdöbbentő, már-már sokkoló bizonyítékokkal álltak elő.

Hirdetés

Akár negyven százalékkal is csökkentheti a nők teherbeesési esélyét a vízben és számos háztartási termékben is megtalálható „örök vegyszereknek” való kitettség – írja az Interesting Engineering egy friss kutatás alapján.

Akár negyven százalékkal is csökkentheti a nők teherbeesési esélyét a vízben és számos háztartási termékben is megtalálható „örök vegyszereknek” való kitettség – írja az Interesting Engineering egy friss kutatás alapján.

A kutatás szerint ez átlagosan 30-40 százalékkal csökkentette a termékenységet, és az élve születés valószínűsége is alacsonyabb volt.

A tanulmány vezető szerzője, Damaskini Valvi szerint azt már eddig is tudták, hogy a „örök vegyszerek” megzavarhatják reproduktív hormonjainkat.

Az anyagokat összefüggésbe hozták már a pubertás késleltetett kezdetével, valamint az endometriózis és a policisztás ovárium szindróma (PCOS) fokozott kockázatával is.

A termékenységre gyakorolt drámai hatás azonban eddig kevéssé volt ismert.

Hamarosan az emberiség kihalása lesz a tét?

Egyesek szerint az sem kizárt, hogy a folyamat még inkább felgyorsul, ez ellen pedig azonnal fel kell lépni.

Elérhetünk ugyanis egy olyan pontot, ami után a fejlődő országokban elterjedt örök vegyszerek miatt a nők termékenysége akár teljesen meg is szűnhet.

Ráadásul a mirkoműanyag és egyéb szennyezés a természeti szempontból érintetlen helyeken is jelen van már, vagyis a fejlődő országok lakosai sincsenek biztonságban.

Hirdetés

Ez persze a legrosszabb forgatókönyv, de ha megtörténik akkor az emebriség fennmaradása lehet a tét – figyelmeztetnek a tudósok.

Az “Ember gyermeke” című filmben is egy hasonló rémisztő jövőt mutatnak be, ahol a főszereplő korában már 18 éves a legfiatalabb ember a Földön, vagyis 18 éve nem született egyetlen gyermek sem a világon.

A szakértők remélik, nem jutunk el egy ilyen disztópikus jövő megvalósulásához.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.