CímlapsztorikÉrdekes világ

Szétosztanák a leégett Moria menekülttábor bevándorlóit? Bújtatott menekült kvóta?!

“Ha most engedünk ennek a nyomásnak, azt kockáztatjuk, hogy ugyanabba a hibába esünk, amelyet 2015-ben elkövettünk…”

Megismétlődhet az, amit 2015-ben egész Európára rá akartak erőltetni?

Mint ismert, annak idején Merkel a nagy menekülthullámot kihasználva egy meghívót küldött szét, képletesen a Közel-Keletre.

Hirdetés

Ez a meghívó végül Wilkomemnskulturként híresült el, és menekültek millióinak érkezését eredményezte, akik valósággal megostromolták Európát, és egy részük még Magyarországon is keresztülhaladt.

Sokak szerint ami most a görögországi Moria menekülttáborral kapcsolatban zajlik, az kezd a 2015-ös eseményekhez hasonlítani.

Mint ismert, gyakorlatilag porig égett a menekülttábor, mert azt nagy valószínűséggel a menekültek felgyújtották annak több pontján is a tűzoltók jelentései szerint.

Több ezer menekült széledt szét, a hatóságok csak töredéküket tudta begyűjteni.

Sebastian Kurz osztrák kancellár szombaton megerősítette kormánya álláspontját, hogy Ausztria nem hajlandó embereket befogadni a leégett görögországi Moria menekülttáborból.

Ha most engedünk ennek a nyomásnak, azt kockáztatjuk, hogy ugyanabba a hibába esünk, amelyet 2015-ben elkövettünk

– jelentette ki az osztrák kancellár a Facebookon közzétett videoüzenetében

Az akkori menekültválságban a budapesti pályaudvaron rekedt menekültekről készült borzasztó képek odavezettek, hogy az európai politika engedett a nyomásnak. Ennek nyomán még többen indultak el Közép-Európa felé

– magyarázta Kurz.

Hirdetés

Ausztria helyben szeretne emberhez méltó ellátásról gondoskodni a rászorulók számára.

Tíz európai ország kész befogadni összesen 400 kísérő nélküli gyereket. Közülük Németország és Franciaország egyedül 100-150 gyereket fogadna be.

A kérdésben vita alakult ki a két osztrák kormánykoalíciós párt, a Kurz vezette Osztrák Néppárt és a Werner Kogler alkancellár vezette Zöldek között. Kogler szombaton az ORF osztrák közszolgálati rádióban úgy nyilatkozott, hogy tárgyalni akar a kérdésről a néppárttal, és amit Németország vagy Hollandia meg tud tenni (kísérő nélküli gyerekek befogadása), arra Ausztriának is képesnek kell lennie.

Szlovénia és Horvátország hajlandó néhány kísérő nélküli gyereket befogadni a tűzvész által elpusztított táborból

– jelentette szombaton a helyi média.

Itt elsősorban tehát gyerekekről van szó, de sokak szerint ez az egész lépés elindíthat egy olyan folyamatot, ami miatt Európa országai hamar akár egy újabb menekült kvóta átevésének küszöbén találhatják magukat.

Ausztria már meg is szólalt az ügyben.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.