CímlapsztorikTudomány

Szlávik: engedély NÉLKÜL is elkezdik egyes helyeken “teríteni” a vakcinát, beláthatatlan mellékhatásokkal

Aggasztó a helyzet. Egy oltóanyag készítését NEM LEHET felgyorsítani.

Komoly bajt szabadíthatunk a nyakunkba, ami még a koronavírusnál is sokkal rosszabb lehet.

Szerinte ha lesz is második hullám, akkor enyhe lesz, ráadásul rendkívüli felgyorsult az oltóanyag kutatás és gyártás is.

Hirdetés

Szlávik ezzel kapcsolatban felhívta arra a figyelmet arra, hogy akár engedély nélkül is elkezdhetnek oltóanyagot gyártani, szerinte ez rendkívül aggasztó folyamat.

Az infektológus azt mondja, hogy a vakcina előállítása kapcsán aggódva figyeli a fejleményenek, nem lehet felgyorsítani a folyamatokat, mindenképp meg kell várni a vizsgálatok eredményeit, hogy az adott hatóanyag biztonságos-e vagy sem.

Azon is aggódik, hogy Kínában és Indiában ezen vizsgálatok nélkül akarnak tömeggyártásba kezdeni.

Szlávik szerint veszélyes olyan oltóanyagot forgalomba helyezni, amelynek hosszútávú mellékhatásaival nem vagyunk tisztában.

A világ sokkal jobban tenné, ha a jelenlegi intézkedésekkel fékezné a járványt, mintha egy nem bevizsgált oltóanyagot kezdene el tömegesen gyártani

-adott hangot aggodalmának a szakember.

A részlet a videóban 5:40-kor hangzik el, érdemes végig hallgatni:

Szlávik János tudja miről beszél, példának pedig a Contergan botrányt hozta fel, ami a gyógyszertörténelem valaha volt legtragikusabb esete, amikor is egy nem

Annak idején nem várták meg a hosszútávú mellékhatásokat vizsgáló tanulmányokat, és terhes anyukáknak adták be a Contegant.

Hirdetés

Végül végtaghiányos, sérült gyerekek tízezrei születtek meg, a gyógyszergyártót pedig minden idők legnagyobb kártérítési perébe fogták világszerte.

Szlávik azt is hozzátette: aggasztó az is, hogy Kínában, Indiában tömegével kezdtek olyan egyelőre be nem vizsgált oltóanyagokat gyártani, amiknek csak az Isten tudja, hogy milyen hosszú távú hatásai lesznek az emberekre.

Összességében tehát megvan a veszélye annak, hogy az emberiséget egy olyan vakcinával oltják le, ami aztán nagyobb közegészségügyi kataklizmáét indíthat el, mint amit maga a járvány idézett elő…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.