CímlapsztorikÉrdekes világ

Szlávik János ultimátuma az oltatlan magyaroknak: oltatsz, vagy ráveszünk!

“Ha egy oltatlant korlátozunk az életvitelében, előbb-utóbb kénytelen felvenni az oltást azért, hogy ugyanúgy élhessen, mint korábban”

– nyilatkozta.

Szlávik János szerint a védettségi igazolvány kiterjedt használata sokakat késztet rá, hogy beoltassák magukat.

Hirdetés

Hiszen ha egy oltatlant korlátozunk az életvitelében, előbb-utóbb kénytelen felvenni az oltást azért, hogy ugyanúgy élhessen, mint korábban

− vélekedett a főorvos.

Szerinte ez még mindig jobb lenne, mint az, hogy egész egységeket, szállodákat, éttermeket zárjanak le, mint több szomszédos országban.

Ezt mi nem szeretnénk elérni − tette hozzá.

Az oltásoknak idő kell, hogy kialakuljon a védettség, ezért azoknak, akik most készülnek felvenni az első oltást, Szlávik János azt javasolja, hogy minél hamarabb cselekedjenek, és menjenek el egy oltópontra.

Korábban Rusvai Miklósnak és Boldogkői Zsoltnak is elfogyott a türelme az oltatlanokkal szemben, és komoly korlátozásokat javasoltak.

Sőt, Rusvai egyenesen azt ejtette ki a száján, hogy most már itt lenne az ideje annak, hogy szép lassan ráeresszék a járványt a lakosságra.

Utalva sokak szerint a svéd modellre, ahol hagyták leterhelődni az egészségügyet, de ott sokkal fejlettebb is, ezért veszélyes Rusvai kijelentése.

Boldogkői Zsolt pedig kijárási tilalmat vezetne be az oltatlanok számára.

Hirdetés

Mit gondoltok?

Valóban eljön a közvetett kényszerítés időszaka?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.