Tudomány

Beismerték: hosszú távú mellékhatástz okozhatnak az oltások – nem alármi derült ki!

Mégis vannak oltás mellékhatások? “az oltottak kimerültséget, fejfájást, esetleg szívritmusban, vagy vérkeringésben tapasztalható rendellenességet tapasztalnak, jóval azután, hogy oltakoztak”

Komoly, hosszú távú mellékhatás derült ki

Az American Association for the Advancement of Science által szerkesztet lapnak nyilatkozó szakemberek szerint a vakcinák mellékhatásai lényegesen ritkábbak és enyhébbek, mint azok a tünetek, amelyeket maga a vírus okoz az oltatlanok körében.

Ugyanakkor nagyon ritkán előfordulhat, hogy az oltottak kimerültséget, fejfájást, esetleg szívritmusban, vagy vérkeringésben tapasztalható rendellenességet tapasztalnak, jóval azután, hogy oltakoztak

Hirdetés

teszi hozzá a Portfolio.

Anne Louise Oaklander, a Harvard orvosi iskolájának neurológusa úgy nyilatkozott: egy-két esetben elgondolkodtató, hogy vajon tényleg véletlen egybeesésről van-e szó.

A feltételezést erősíti, hogy Karl Lauterbach, Németország egészségügyi minisztere is elismerte, lehet összefüggés a vakcinák és az említett tünetek közt.

Nyilvánosásgra sem akartak hozni mindent?

Konkrét kutatásokat eddig nem finanszíroztak, amely tudományos módon igazolná ezeket a félelmeket. 

Harlan Krumholz, a Yale Egyetem kardiológusa szerint azért, mert tartanak tőle, hogy a vakcinatagadó társadalom oltásellenes propagandát csinálna belőle.

Ez az egész azért aggasztó, mert ez némileg aláássa a tudósok szándékát és indítékait.

Ezek után az átlagember joggal tarthat attól, hogy a tudósopk valóban visszatartanak olyan adatokat a jövőben is, amelyek a mellékhatásokra vonatkoznak, holott az embereknek jogukban áll tudniuk az össze slétező kockázatról.

A professzor biztos abban, hogy valós

A szakember ugyanakkor jelezte, személyesen meg van győződve arról, hogy van valami ezekben a feltételezésekben, és tudományos kötelességének érzi kivizsgálni, hogy van-e valódi összefüggés a hosszú covidra hajazó tünetek és a vakcinák közt.

Most akkor végig azoknak volt igaza, akik tartottak az oltásoktól?

Tehetnénk fel a kérdést.

Hirdetés

A válas azonban jóval bonyolultabb. A helyzet az, hogy mindig mindennek van mellékhatása.

Kevesen tudják, de akik például sűrűbben algopirint vagy egyéb ghyógyszereket szednek, nagyobb és több mellékhatásoknak vannak kitéve, mint egy egyszeri oltásnál.

Az emberek eredendően ódzkodnak az oltásoktól, mivel nem egy természetes eljárás, és nem olyan hétköznapi, mint bevenni egy pirulát – vélik a szakemberek.

Ugyanakkor azt is el kell ismerni, hogy fontos lenne egy komlyabb és szorosabb párbeszédre az emberek és a tudósok között a mellékhatások tekintetében.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!