CímlapsztorikÉrdekes világ

Szlávik mondott egy nagyon fontos dolgot az oltatlanokkal és az oltottakkal kapcsolatban

Erről fontos hogy mindenki tudjon!

Szlávik János is látja, hogy sok az oltatlan a kórházakban, ami azonban nem feltétlen mindig a koronavírus-fertőzésnek tudható be.

Szlávik igyekezett tisztább képet adni arról, hogy mi a helyzet jelenleg a kórházakban az oltottak és az oltatlanok kapcsán.

Hirdetés

Szerinte más betegségek is szerepet játszanak ebben, és a magyarok egészségi állapota nem kimagasló, ami csak segítheti a negyedik hullámot, különösen azok között, akik nem hajlandóak beoltatni magukat.

„Nagyon-nagyon sok az oltott. Ha nagyon sok az oltott, akkor óhatatlan, hogy esetleg egy enyhe vírusfertőzéssel is kórházba kerül más betegség miatt, és ezt látjuk.”

– mondta Szlávik a Mokka vendégeként kedd reggel.

„Nem jó szám azt meghatározni, hogy egy kórházban mennyi az oltott, és az oltatlan, hiszen az illetőnek lehet más baja is azon túl, hogy hordozza a vírust. Tudjuk, hogy aki oltott, annak a betegség szinte tünetmentes, vagy enyhe formában zajlik le.”

„Ha most neki közben más betegsége is van, akkor kórházba kerül, és belekerülne egy olyan statisztikába, ami elferdíti a valóságot.

Sokkal inkább azt kellene nézni, hogy aki koronavírus-fertőzés, tüdőgyulladás miatt van kórházban, oltott, vagy oltatlan.”

„Ezt nagyon nehéz meghatározni, ezzel nagyon-nagyon vigyázni kell! A magyarok egészségi állapota nem túl jó, tehát nagyon sok ember kerül kórházba egyéb más betegség miatt.”

„Ha ő közben enyhe koronavírusfertőzött, akkor nem a koronavírusfertőzés miatt van kórházban.

Ezt nagyon fontos lenne elkülöníteni. Egyébként Romániában az intenzív osztályon fekvők 90%-a oltatlan. Gyanítom, hogy ez Magyarországon is így van.”

Hirdetés
Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.