CímlapsztorikÉrdekes világ

Taktikai atomfegyvereket fognak ledobni Ukrajnában: az orosz tévé szerint az atomháború “már adott”

Elszabadulhat a pokol Ukrajnában. Putyin bevetheti az atomot? Megkezdődött a visszaszámlálás.

Megkezdődött a visszaszámlálás az atomfegyverek használatáig az ukrán hadműveleti színtéren. A nyugati fővárosok készenléti terveket kezdtek végrehajtani, miközben Oroszország fokozza a fenyegetéseket, hogy megmutassa, nagyon közel van a “zéró ponthoz”.

Az MI6 brit hírszerző szolgálat moszkvai forrásaira hivatkozva tájékoztatta Ukrajnát és Volodimir Zelenszkijt egy “közelgő nukleáris csapásról,” hangsúlyozva, hogy a célpontok listáját jóváhagyták.

Hirdetés

Pontosabban az MI6 arról számolt be, hogy a Kreml állítólag beleegyezett, hogy taktikai nukleáris fegyverekkel csapjon le számos ukrajnai célpontra.

Ez nem fog azonnal és hirtelen megtörténni.

A britek szerint Oroszország kezdetben nukleáris gyakorlatokat hajt végre, hiperszonikus és nukleáris rakétákat indítva előre meghatározott célpontok ellen.

Brit elemzők szerint aztán, ha az ukránok nem kapitulálnak, az oroszok lecsapnak az ukrán bázisokra és az utakra, amelyeken keresztül a nyugati fegyvereket szállítják

Ezeket a taktikai nukleáris fegyverekkel végrehajtott csapásokat lakott területektől távol hajtják végre, de hosszú időre lehetetlenné teszik az ukrán különleges erők logisztikai és ellátási folyosóinak helyreállítását.

Más források Lviv tágabb területéről és az Ukrajnát Lengyelországgal összekötő úttengelyekről beszélnek.
Amerikai források arról beszélnek, hogy az ország nukleáris készültségi szintjét DEFCON 3-ra módosítják

A védelmi készenléti szint (DEFCON) besorolása:

1) Nukleáris vagy hagyományos háború,

2) Egy lépéssel a háború előtt,

Hirdetés

3) Az egységek fokozott
készültsége,

4) Éberség és fokozott biztonsági intézkedések és megfigyelés,

5) Normál készültségi állapot.

Mindezt maga Putyin, Lavrov, Peszkov és más orosz tisztviselők nukleáris fenyegetései előzték meg, miközben az orosz állami televízió közölte a
nézőkkel, hogy az atomháború már adott!

Az orosz média elkezdte igazolni a taktikai nukleáris fegyverek használatát a modern harctereken. Az orosz állami televízió figyelmeztette a Nyugatot, hogy ha úgy érzik, Oroszország sarokba van szorítva, akkor biztosítani fogják, hogy “mindenki elpusztuljon”.

Igor Korotcsenko katonai szakértő és Olga Szkabejeva állami tévéműsorvezető egyetértett abban, hogy Oroszország nukleáris fegyvert fog bevetni, ha úgy érzi, hogy megsemmisítés fenyegeti.

Az emberiség a legkritikusabb időszakba lépett. Most mindenki arra koncentrál, hogy mi fog történni, és hogyan reagál majd az USA és a NATO közvetlenül a különleges taktikai nukleáris fegyver alkalmazása után.

Elemzők szerint Moszkva valószínűleg egy vagy több “taktikai” atombombát vagy nukleáris robbanófejes bombát fog használni

-írja az ÚjVilágtudat.

Ezek kisméretű fegyverek, 0,3 kilotonnától 100 kilotonnáig terjedő robbanóanyag-teljesítményűek, szemben a legnagyobb amerikai stratégiai robbanófej 1,2 megatonnás erejével, vagy az Oroszország által 1961-ben tesztelt 58 megatonnás bombával.

A taktikai bombákat úgy tervezték, hogy korlátozott hatást fejtsenek ki a csatatéren, összehasonlítva a stratégiai nukleáris fegyverekkel, amelyeket arra terveztek, hogy minden háborút megvívjanak és megnyerjenek.

De a “kicsi” és a “korlátozott” relatív: az atombomba, amelyet az Egyesült Államok 1945-ben pusztító hatással Hirosimára dobott, mindössze 15 kilotonnás volt.

Nyugati elemzők szerint Oroszország célja azzal, hogy taktikai atombombát használ Ukrajnában, hogy meghódítsa, vagy alávesse a tárgyalásoknak, és megossza az ország nyugati támogatóit.

Mark Cancian, a washingtoni CSIS Nemzetközi Biztonsági Program katonai szakértője szerint Oroszország valószínűleg nem használ atomfegyvert a fronton.

2 km föld elfoglalásához 20 kisebb nukleáris bombára lehet szükség, ami kis nyereséget jelent a nukleáris fegyverek bevetése és a nukleáris kiszóródás hatalmas kockázatai miatt.

“Egyetlen használata nem lesz elég,” – mondta Cancian.

Ehelyett Moszkva határozott üzenetet küldhet, és elkerülheti a jelentős áldozatokat, ha víz felett vagy magasan Ukrajna felett felrobbant egy atombombát, hogy olyan elektromágneses impulzust hozzon létre, amely megbénítja az ukrán elektronikus berendezéseket.

Ez a forgatókönyv a legvalószínűbb.

Ki mit gondol erről?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.