CímlapsztorikÉrdekes világ

Teljes átalakulás az Aldinál sok terméknél jön a változás!

Hatalmas lépés jön az Aldi üzletekben!

Új, “zöldebb” köntösbe öltözik a saját márkás termékek egy része a brit Aldinál: a boltlánc olyan műanyagokat hasznosított újra csomagolásként, amelyek egyébként az óceánokban kötnének ki

– írja a Retail Gazette kiskereskedelmi szaklap.

Hirdetés

A boltlánc bejelentése szerint a vizekbe kerüléstől „megmentett” műanyagokba csomagolják majd a sajátmárkás halpogácsákat és bizonyos sós tallérokat is.

A Sharpak cég által gyártott csomagolás nyomon követhető és tanúsítottan újrahasznosított műanyaghulladékból – úgynevezett Prevented Ocean Plasticból – készül, amelyet az óceáni műanyagszennyezés veszélyének kitett partvidékéken, az ott élő közösségek gyűjtöttek össze.

Az Aldi szerint ezzel a lépéssel évente összesen 76 tonna műanyag nem kerül majd be az óceánokba, ez pedig annyi mintha három millió műanyagflakontól szabadítanák meg a vizeket.

A boltlánc pedig segíti a műanyagszemetet gyűjtő közösségeket, a helyi gyűjtőközpontok és újrahasznosító létesítményeket.

A halpogácsák esetében az Aldi a csomagolás méretét is csökkentette, így évente 32 tonna műanyagot, valamint 23 tonna kartont távolítanak el ezekből a termékek csomagolásából.

Az Aldi egyébként nemrég speciális gyűjtőpontokat is telepített 20 brit üzletekben, ahol a nehezen újrahasznosítható, úgynevezett puha műanyagokat adhatják le a vásárlók.

Az Egyesült Királyságban ugyanis a helyi hatóságok jelentős része nem gyűjti a puha műanyagokat a szelektív szemétgyűjtés keretében jelenleg.

A Tesco pedig már áprilisban bejelentette, hogy az idén ezer tonna, úgynevezett puha műanyagot száműzne.

A boltlánc angliai és walesi üzleteiben közel 200 olyan pont nyílik, ahol le lehet adni ezeket a jellemzően nehezen újrahasznosítható műanyagokat.

Hirdetés

Az Aldi és a Tesco mellett a többi boltlánc, köztük a Lidl, a Spar és az Auchan is igyekszik minimalizálni a műanyagok felhasználását, például újrahasznosítható zacskók bevetésével.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.