CímlapsztorikÉrdekes világTudomány

Teljesen megőrült a természet, senki sem érti mi történik

Tragikus eseményláncolatok vették kezdetüket, melyek az egész emberi civilizációt veszélyeztethetik.

Az ENSZ szerint a teljes termőtalajunk 60 éven belül eltűnhet, de ez egy nagyon optimista becslés.

A talajjal kapcsolatos probléma a múlt század 1930-as éveiben jelentkezett, amikor a bolygót érő demográfiai nyomás nem volt összehasonlítható a jelenlegivel.

Hirdetés

Minden ország el tudta látni magát, és az élelmiszereknek csak nagyon kis részét exportálták.

Az összeesküvés-elméletek hívei szerint ezért szorgalmazzák, hogy az emberiség álljon át a rovarok, baktériumok és más furcsa szintetikus termékek fogyasztására.

Ennek egyik feltételezett oka a globális felmelegedés, de a valóságban minden sokkal komolyabb, csak nem szólnak róla
az embereknek.

A probléma a talajban van, amelyet a bolygó felgyorsult ütemben veszít, és nincs messze a nap, amikor nem lesz termékeny talajréteg a mezőkön.

Jelenleg Kínában, Afrikában és Indiában a jó éghajlatú és fejlett mezőgazdasággal rendelkező országok több milliárd embert táplálnak.

A világnak valószínűleg már nincs 60 éve van hátra, hanem sokkal kevesebb. Lehet, hogy már most elkezdődött, de a hozamok meredek visszaesését az éghajlati metamorfózisok magyarázzák.

A Time magazin szerint “a talaj 10-40-szer gyorsabban vész el, mint ahogyan természetes úton pótolható lenne,” és a jövőre vonatkozó kilátások komorak.

Sajnos ez az Egyesült Államokban is igaz. Amikor a korai amerikaiak először kezdtek letelepedni Közép-Nyugaton, nagyon vastag, rendkívül sötét termőtalaj fogadta őket. De most ez a felső talajréteg gyorsan eltűnik, és gyakran sokkal világosabb színű talajt hagy maga után.

Mióta a farmerek 160 évvel ezelőtt elkezdtek gazdálkodni Közép-Nyugaton, 57,6 milliárd tonna termőtalaj erodálódott, derül ki egy nemrég megjelent tanulmányból.

Hirdetés

A károk az 1930-as években, a Dust Bowl utáni védelmi erőfeszítések ellenére következtek be, és az erózió mértéke a becslések szerint kétszerese annak, amit az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma (USDA) fenntarthatónak tart.

“A növénytermesztés a jövőben erősen korlátozható,”

– ez egy jó módja annak, hogy elmondják, mindenki éhen fog halni, ha a dolgok nem változnak.

És ez sokkal hamarabb megtörténhet, mint sokan gondolják.

Természetesen ez nem folytatódhat a végtelenségig, és a Föld lakossága csökkenni fog, különben a bolygó magától is csökkenteni fogja.

A természet továbbra is őrülten viselkedik

  1. július 20-án példátlan homokvihar sújtotta Kína északi tartományait, több órán át tartott, és több tucat várost borított teljes sötétségbe:

Mongólia és Kína északi régióiban a homokviharok nem számítanak szokatlannak, de a mostani vihar soha nem látott erővel sújtotta a kínai partokat:

Eközben a Föld másik oldalán folytatódik a történelmi áradás a Yellowstone Nemzeti Parkban:

Sőt, ennek a hosszan tartó árvíznek az egyik jellemzője az volt, hogy sok hegyi terasz elpusztult, amelyek mentén utak haladnak át a parkon, és ezek után a park kétharmada nagy valószínűséggel elérhetetlen lesz a nagyközönség számára:

Míg Montanában nem gyakoriak vagy elhúzódóak az áradások, a történéseket bonyolítja az a furcsa tény, hogy az Egyesült Államok más részeit történelmi szárazság sújtja. Júliusig leginkább a nyugati államokat gyötörte, mostanra keletre ért.

A nagy Rio Grande, amely elválasztja Mexikót az Egyesült Államoktól, ma valahogy így néz ki:

Ugyanakkor szinte ugyanez történik más hatalmas folyókkal, amelyek köré civilizációk épültek. Így néz ki most a Pó folyó Olaszországban, egyik legszélesebb helyén:

És ez Olaszország más része:

A szárazföldi természeti furcsaságok mellett a tengeren sem kevésbé szokatlan dolgok történnek.

Így néhány nappal ezelőtt az egész világ egy megmagyarázhatatlan hullámról beszélt, amely az óceánból jött, és majdnem elmosta a Hawaii-szigetek egy részét.

Nem kevésbé katasztrofális dolgok történnek a világ más részein sem.

A világ új pályára való átállása már folyamatban van.

Forrás: ÚjVilágtudat

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.