CímlapsztorikÉrdekes világ

Terjedni kezdett a halálos Marburg-vírus: megkongatták a vészharangot

Az egészségügyi hatóságok és elkezdtek felkészülni egy esetleges járvány kitörésére.

A halálozási aránya elérheti a 88%-ot is!!!

Azonosították a Marburg-fertőzés első két áldozatát Ghánában.

Hirdetés

A WHO afrikai regionális igazgatója, Dr. Matshidiso Moeti elmondta, hogy az egészségügyi hatóságok gyorsan reagáltak és elkezdtek felkészülni egy esetleges járvány kitörésére

– számolt be róla a Guardian.

Az afrikai országban a hónap elején azonosították az első két fertőzöttet vérminták alapján.

A helyi egészségügyi szolgálat közleménye szerint jelenleg 98 kontaktszemélyt tartanak karanténban, de újabb fertőzést még nem észleltek az országban.

A WHO adatai szerint Guineában egyetlen beteget azonosítottak a 2021 szeptemberében lezárultnak nyilvánított járványban, és szórványos esetekről számoltak be korábban Angolában, a Kongói Demokratikus Köztársaságban, Kenyában, Dél-Afrikában, valamint Ugandában.

Jelenleg még nem áll rendelkezésre olyan módszer, amellyel kezelni lehetne az Ebolához hasonlóan veszélyes, magas lázzal, erős fejfájással, belső, valamint külső vérzéssel járó Marburg-fertőzést, amely állatokról, köztük denevérekről terjed át az emberre.

Az Egészségügyi Világszervezet szerint a megerősített esetek halálozási aránya vírustörzstől és kezeléstől függően 24% és 88% között mozgott a korábbi járványok során.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.