CímlapsztorikTech-Kütyük

Tesla betiltott interjúban mesélt arról, hogy a szabadenergia megválthatta volna a világot?

Egy találmány lehetett volna az emberiség következő szintjére vezető lépcsőfok?

Ezt az interjút több ízben leközölték már azóta, mióta a világ tisztában van a létezésével.

A rejtélyes Tesla és elhallgatott találmányai

Tesla olyan dolgokról beszél benne, ami nem kis túlzással teljesen megváltoztatták volna az emberiség életét, még a hétköznapjainkat is.

Hirdetés

Nikla Tesla feltaláló és fizikus nevével kapcsolatban rengeteg misztikum, tiltott találmány, elhallgatott technológia merül fel, nem véletlenül.

Egy rejtélyes tudós volt, aki nehezen adta ki titkait.

Sokak szerint éppen ez lett a veszte a nagyszájú Edisonnal szemben, aki a karrierjét megpróbálta teljesen ellehetetleníteni, hogy a mögötte (mármint az Edison mögött) álló pénzemberek igényeit kielégítse.

Edison technológiáinak “kellett” ugyanis elterjednie, ez állt az üzleti és ipari világ érdekében, nem az ingyen áram.

Eltitkolt interjú egy az emberiség életét megváltoztató dologról

Az interjúban magában is rengeteg dolgot árul el a technológiáról, amit később saját maga semmisített meg, nehogy rossz kezekbe kerüljön, miután nyilvánvalóvá vált számáram, hogy az ingyen energiát, mint olyat nem engedik, hogy napvilágra kerüljön.

Túl sok anyagi érdekbe ütközött, túl sok forgott kockán…

Tesla dokumentációiban részletesen írt a működési elvről, melynek az alapját a Tesla-tekercsek szolgáltatták.

Egy jól működő Tesla-tekercs segítségével ingyenenergiához (másnéven nullaponti energia vagy éter) lehet jutni, ami azt jelenti, hogy nagyobb a szerkezet kimeneti energiája, mint a bemeneti, vagyis a “semmiből” nyertünk energiát a működése közben (működési hatékonysága nagyobb, mint 100%).

A legtöbb tudós ennél a résznél megáll, és mindenféle fizikai törvényt felhozva lehetetlenségnek, átverésnek titulálja az egészet.

Hirdetés

Egy ilyen tekercs jóval több, mint egyszerű transzformátor: kibocsátott impulzusaik gyorsabban terjednek, mint a fény, minden anyagon képesek áthatolni (Faraday-kalitkákon is, ami mutatja, hogy nem elektromágneses jellegűek), nagy távolságokra képesek utazni gyengülés nélkül, mely drótnélküli energiaátvitelt tesz lehetővé, valamint ingyen energia kinyerésére képesek.

Nagyfeszültségű áramkör nyitásakor vagy záráskor egy rövid, nagyfeszültségű kisülés keletkezik (biztos, hogy mindenkinek beugrik a kép, amikor régebbi filmekben vagy régi kort ábrázoló filmekben felnyomnak egy hatalmas kapcsolót, amit szikrázás követ), ami az ő korában számos technikus halálát okozta, és amit ő diszruptív kisülésnek nevezett.

Tesla a laboratóriumában nagyfeszültségű dinamó és szikraköz (hasonló az autó gyújtógyertyájához) segítségével modellezte a jelenséget.

A szikraközön működés közben gyors, rövid feszültségimpulzusok haladtak át, melyek során a közelben állók a bőrükön nyomást érzékeltek.

Titokzatos energiát adó hullámok

Tesla először azt gondolta, hogy valamiféle fizikai anyagból álló hullámok okozzák ezeket az érzéseket.

Ezt elvetette, mikor rájött, hogy semmiféle anyag nem képes feltartóztatni a hullámokat – emiatt nem lehetnek elektromágneses hullámok sem.

Ezután növelni kezdte a feszültséget és az impulzusok gyorsaságát, és úgy találta, hogy ez a bőrön érzékelhető nyomás nagyságát is megnövelte.

Kísérletei során kiküszöbölte a szikraközön áthaladó kisülés visszafelé vándorlását, mert ez csökkentette az eszköz hatékonyságát. Mikor a nagyfeszültségű impulzus átugrott a szikraközön, a vezető anyagának elektromos ellenállása megakadályozta, hogy azonnal áram tudjon folyni rajta.

Megfelelően gyors impulzusokkal Tesla teljesen megakadályozta, hogy áram folyjon a vezetőben a szikra átugrása után, ami aztán visszafele sem tudott távozni.

Tesla ezáltal sikeresen elválasztotta a feszültséget az áramtól. A tiszta elektromos potenciál (azaz feszültség) ezután érzékelhető lökéshullámokban távozott a szikraközből.

Háborúk végét jelentő technológia, és Tesla ellehetetlenítése

Tesla úgy gondolta, hogy ha terve megvalósulhatna, az a háborúk végét jelentené, ami az egyik álma volt. Ezzel párhuzamosan egy globális drótnélküli energiaátviteli rendszer kiépítése után az emberiség minden problémája megoldódhatott volna.

Az enegrialobbinak azonban ez a fajta ingyenesség nem kellett, erre nem lehetett vállalati és üzletpolitikát felépíteni.

Támadóival együtt ellehetetlenítették, és megfosztották hiteléről, végül

Tesla egyedül halt meg egy bérelt hotelszobában, idősen, megkeseredetten…

Ezeken a dolgokon nagyon érdemes elgondolkodni, és végig gondolni azt, hogy mivé lehetett volna a világ, hol tarthatna az emberiség, ha Teslára “hallgat” a tudomány és a mögötte álló pénzemberek.

Ha ezek az üzletemberek hajlandók lettek volna tovább látni a saját pénztárcájuk, üzleti érdekük “végénél”.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!