CímlapsztorikTudomány

Több millió időutazó él közöttünk, egy új kutatás bizonyítékokkal állt elő, Einstein relativitását igazolva

Japán kutatóknak egy olyan dologgal sikerült előállniuk, ami újragondolásra készteti az emberiséget a világunkkal és az idő múlásával, az abban való oda-vissza utazással kapcsolatban…

Egy japán kutatócsoport a tokiói Skytree-adótoronyban végzett megfigyeléssel megállapította, hogy tengerszint fölötti 450 méter magasságban négy nanoszekundummal gyorsabban múlt el egy nap, mint tengerszint magasságban.

A bizonyításhoz rendkívül pontos optikai rácsos órát használtak, amelynél 16 milliárd év alatt csupán egy másodperces eltérés lehetséges.

Hirdetés

A kísérlet Albert Einstein általános relativitáselméletét bizonyítja, amely megjósolta, hogy az erős gravitációs mezőben az órák lassabban fognak ketyegni, mint a gyengébb mezőben, vagyis nagyobb magasságban, ahol már gyengébb a Föld vonzása, gyorsabban múlik az idő.

A Katori Hidetosi által vezetett, 2018 októberében elkezdett kutatás eredményeit a Nature Photonics tudományos folyóiratban publikálták áprilisban.

A kutatóknak sikerült miniatürizálni az optikai rácsos órákat, így két órát el lehetett helyezni a tengerszint feletti 456,3 méteres és 3,6 méteres magasságban, a világ legmagasabb, 634 méteres műsorszóró tornyában, a 2012-ben elkészült tokiói Skytree-toronyban.

A tanulmány megállapította, hogy egyhetes átlagban a 456 méteren elhelyezett óra szerint négy nanoszekundummal hamarabb telt el egy nap a föld közelében elhelyezett óra által mért időhöz képest.

Katori elmondta: kísérletükkel azt akarták demonstrálni, hogy laboratóriumon kívül is, bárhol el tudnak végezni ilyen rendkívül pontos méréseket a mozgatható eszközökkel.

Hozzáfűzte, ezzel megtették az első lépést afelé, hogy ezeket az ultrapontos órákat valódi mérőeszközökké alakítsák.

Einstein elméletének teszteléséhez vagy nagyon pontos óra, vagy nagy magassági különbség szükséges.

A laboratóriumon kívül eddig a legjobb teszteket műholdak végezték, ezer kilométeres magasságbeli különbségekkel.

Az egész azért mérföldkő, mert ezzel azt bizonyították be többek között, hogy a Földön rengeteg, több millió időutazó él, vagy még ennél is több.

Hirdetés

Hiszen ezek az emberek a szó szoros értelmében utaznak az időben, csupán annyira kicsi eltéréssel, hogy ez számunkra nem észrevehető.

A magasabban lakó emberek tehát előre utaznak a jövőben, még ha hihetetlenül csekély ez az előre utazás…

A szakértők szerint ezzel közelebb kerülhetünk a jövőben – milyen fura ezt mondani pont itt – ahhoz, hogy az időutazás ne csak vágyálom legyen, hanem egy szép napon kivitelezhető.

Akár oda-vissza…

Forrás: MTI

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.