Tudomány

Több tucat ellenséges civilizáció lehet a világűrben: Nagy baj lehet ha ránk találnak a tudósok figyelmeztetnek

Michio Kakutól kezdve a néhai Stephen Hawkingon át mindenki aggasztónak találta amire a tudósok jutottak…

Egy hipotetikus, magasan fejlett távoli civilizáció képviselői vajon úgy viselkednének-e, mint Steven Spielberg klasszikus mozifilmje, a „Close Encounters of the Third Kind”, vagyis a „Harmadik típusú találkozások” Földet meglátogató barátságos és jóindulatú idegenjei?

Egyesek szerint igen, de szép számmal akadnak olyanok is, akik szerint végzetes lenne a fajunk számára az idegenekkel való találkozás.

Hirdetés

És egy szép új barátság kezdete helyett a nyomor és a szenvedés köszöntene a Földre, épp úgy, mint mondjuk a Függetlenség napja című blockbusterben-

Kozmikus “fülek” lesik az univerzum mélyéről érkező jeleket, és a mi jeleinket is – állítja számos csillagász,a kik szerint több tucat elelnséges szándékú faj is lehet a több száz a kozmoszban élő intelligens faj között.

Csak a mi galaxisunkban, a Tejútrendszerben legalább 30 ilyen idegen civilizáció létezhet egy matematikai modell szerint.

Ezek között pedig mérget vehetünk rá, hogy vannak ellenséges, inváziós szándékú fajok.

Sőt, az sem lehetetlen, hogy már rég úton vannak a Föld felé, mert mondjuk fogták a Berlini olimpiai játékok jeleit, hiszen ezek voltak az első jelek, melyek kijutottak a világűrbe, azóta pedig folyamatosan távolodnak a Földtől, ki tudja milyen csillagvidékekre.

Douglas Vakoch asztrobiológus, az intézet igazgatója szerint sokkal nagyobb eséllyel akadhatunk a feltételezett idegen civilizációk nyomára, ha nem csak „hallgatózunk”, hanem aktívan keressük is a velük való kapcsolatot.

A fentiek miatt azonban vele nem minden tudós ért egyet.

Ki kell fejleszetnünk olyan megfigyelési rendszereket, amikkel mi magunk észrevétlenek maradhatunk, különben ellenséges szándékú fajok is ránk találhatnak.

John Gertz csillagász, a SETI Intézet korábbi igazgatója számos cikket írt, amelyekben erősen kritizálja a METI-t.

Hirdetés

Túl nagy kockázatot vállalnak az egész emberiség nevében anélkül, hogy erre engedélyt kérnének az emberiségtől”

– fogalmazta meg az ezzel kapcsolatos éles kritikáját Gertz az Inverse-nek. Természetesen, akaratlanul is felhívhatjuk magunkra a figyelmet, hiszen az elmúlt száz évben, a rádiózás elterjedése óta rengeteg jel sugárzódott ki a kozmoszba.

“Ha egy másik civilizáció a Földre „nézne”, biztosan felfedezné ezeket a jeleket, amelyeket szándékolatlanul szivárogtatunk ki az űrbe”

– vázolja a problémát a Berkeley SETI Kutatóközpont igazgatója. Siemion szerint komolyan figyelembe kell venni azt az opciót is, hogy egy másik, technológiailag fejlett civilizáció potenciálisan gonosz és ellenséges lehet.

Ugyanezt gondolta az idegenekről Stephen Hawking is.

És utólag a halála óta is számos teóriájáról és elméletéről bizonyosodott be, hogy valós volt…

Ha ezzel az idegen inváziós lehetőséggel is “jól kalkulált”, akkor isten irgalmazzon, hogy felfedezzenek minket földönkívüliek…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.