CímlapsztorikÉrdekes világ

Tömeges üzletnyitás jöhet Január 25-én: a magyar vállalkozóknak elege van

A vállalkozók, étterem és üzlettulajdonosok türelme elfogyott. Már több mint hatezren osztották meg a Tömeges Újranyitás gondolatát, tényleg megléphetik?

“Mondjunk nemet a gazdasági pusztításra azzal, hogy kinyitjuk az üzleteinket és meglátogatjuk a tiltakozó edzőtermeket, éttermeket, kávézókat és kocsmákat…”

– teszik meg a felhívást.

Hirdetés

Mennyire lehet veszélyes egy ilyen szintű újranyitás, illetve hol a határ a jogos újranyitás és a járványügyi veszély között?

Ki mit gondol?

A neten, a közösségi médiában kezdett el vírusszerűen terjedni egy igencsak érdekes felhívás.

Nem tudni, hogy pontosan kik állnak mögötte, de az eredeti bejegyzést már hat és félezren osztották meg, rengetegen értenek egyet vele.

“A bevásárlóközpontokban egymás sarkát érik az emberek, akkor ugyan mitől kellene félni maszkban, betartva a korábbi szabályokat?

Aki fél, maradjon otthon, ahogy eddig, aki nem és betartva a szabályokat nem nézi tovább, ahogy a kisvállalkozók sorra tönkremennek, az támogassa a nyitást!

Van egy pont, ahol én sem hallgatok már.

Ne is próbáljon meg senki meggyőzni, hogy milyen felelőtlen vagyok és hasonlók, mert nem vagyok az!”

-írják a bejegyzésben.

Hirdetés

A bejegyzésben található kép pedig itt van:

❣️Osztom, mert egyetértek. ❣️ “A bevásárlóközpontokban egymás sarkát érik az emberek, akkor ugyan mitől kellene félni…

Közzétette: Anita Takács – 2021. január 16., szombat

Ezen jól olvashatók az érvek a tömeges újranyitás mellett. A járványhelyzet és a szigorítások miatt ugyanis családok százezrei, emberek milliói mehetnek hamarosan végleg tönkre, ez sajnos igaz egyébként.

“Ha most nem lépünk, a saját adóforintjainkból fogják felvásárolni az állam közeli “vállalkozók” a csőd szélére kényszerített vállalkozásainkat”

– hangzik el a meglehetősen erős politikai felhanggal átitatott üzenet.

Politika ide vagy oda, óriási komment háború robbant ki a bejegyzés alatt.

Míg valóban rengetegen értenek egyet, komoly vita folyik arról, érvek-ellenérvek, hogy miért kellene, vagy nem kellene meglépni a tömeges újranyitást.

Sokan azzal érvelnek az egyik oldalról, hogy ez idő előtt egy garantált harmadik hullámot idézhet elő, így tulajdonképpen a vállalkozások és üzlettulajdonosok türelmetlensége a saját vesztüket okozhatja.

Ugyanakkor nyilván meg lehet érteni azokat, akiket ez a vírus anyagilag teljesen tönkretett, és egy esetleges újranyitásban reménykednek…

Ki mit gondol?

A járvány okozta gazdasági válság többek “életébe kerülhet”, mint maga a járvány?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.