Tudomány

Tudósok döbbenetes elmélete: ma is élhetnek dinoszauruszok, sokkoló teóriával álltak elő. Szerintetek ez lehetséges lenne?

Levezették, hogyan

Sokat számít, mi után kutatunk a távoli exobolygókon, és akár még az is lehetséges, hogy olyat találunk, ahol az egykori földi élethez hasonló zajlik le épp.

A Royal Astronomical Society havonta megjelenő tudományos folyóiratában, a Monthly Notices of the Royal Astronomical Society-ben közzétett tanulmány egy meglepő és izgalmas elméletet vetett fel:

Hirdetés

Szerintük létezhetnek dinoszauruszok vagy hasonló lények más bolygókon, bár természetesen nem a Földön.

A kutatók úgy vélik, hogy olyan bolygókon lehet jelenleg is dinoszauruszokhoz hasonló lények, ahol az oxigénszint a földi dinoszaurusz-korszakéhoz hasonlóan magas.

Az ilyen bolygókat azonban nem a szomszédos égitestek között kell keresni, hanem távoli exobolygókban, olyan anyagok után kutatva, amelyek már nem léteznek a Földön.

Ennek segítségével lehetőség nyílhat olyan bolygók azonosítására, amelyek jelenleg a fanerozoikum korszakát élik át.

A kutatók hangsúlyozzák, hogy az ilyen bolygókon való élet lehetőségének feltárásához fontos lenne olyan jellemzőkre is koncentrálni, mint a magasabb oxigénszint.

A földi dinoszaurusz-korszak idején az oxigénszint elérte a 35%-ot, mielőtt végül a jelenlegi 21%-ra csökkent volna.

A Cornell Egyetem közleménye szerint egy olyan élhető exobolygó felfedezése, ahol a oxigénszint körülbelül 30%-os,

elméletileg lehetővé tehetné nemcsak mikroorganizmusok, hanem olyan életformák jelenlétét is, mint a földi Megalosaurusok vagy Microraptorok.

Ezen elképzelések jelenleg csupán elméleti síkon mozognak.

Hirdetés

Azonban ha a tudományos kutatás rájön, hogy mire kell figyelni, akár meglepő felfedezések is születhetnek ezen a területen.

Ti mit gondoltok erről?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!