Misztikum

Ufó invázió a Csendes-óceánon? Drámai videókat tettek közzé amerikai pilóták

Többé nem hallgatnak, azt állítják, hogy a munkaadójuk, az amerikai kormány azt mondta nekik, maradjanak csendben és nem beszélhetnek a történtekről, de szerintük arról ami zajlik a fejünk felett, az egész világnak tudnia kell.

A tapasztalt kapitányok és egy korábbi F-18-as pilóta a DailyMail.com-nak elmondta, hogy erős fényeket láttak hosszúkás körökben vagy “versenypályákon” mozogni órákon át az égen, miközben augusztusban és szeptemberben Japánból és Hawaiiból az Egyesült Államok nyugati partja felé repültek.

Az incidenseket jelentették az FAA-nak, és egy kutató drámai hangfelvételt kapott azon pilótákról, akik a furcsa megfigyeléseket tettek.

Hirdetés

A pilóták a pilótafülkéjükből megkísérelték lefilmezni azt a három-öt fényes objektumból álló csoportot, amelyek úgy tűntek, hogy az égbolt azon részén repkedtek, ahol a Nagy Göncöl csillagkép van

-számolt be róla az ÚjVilágudat.

Néhány szemtanú azt mondta a DailyMail.com-nak, hogy munkaadóik azt mondták nekik, hogy maradjanak csendben, és jobb jelentési eljárásokat követelnek az “azonosítatlan légi jelenségekkel” (UAP) való találkozások esetére.

A pilóták közül kettő hallható az ARTCC augusztus 18-i felvételein, amelyeket az információszabadságról szóló törvény értelmében Ben Hansen, az FBI egykori ügynöke és a Discovery+ UFO Witness műsorának házigazdája szerzett meg.

“Van néhány repülőgép tőlünk északra, és körbejárnak, sokkal magasabban, mint mi. Van fogalmuk arról, hogy mik ezek?” Ez jelentette a rádión Mark Hulsey, aki a Los Angeles-i partoknál egy Gulfstream chartergéppel repült.

“Ó, nem, nem, nem,” – válaszolta a zavart irányító. “Nem lép be semmilyen (katonai) légtérbe vagy semmibe. Nem tudom biztosan.”

A pilóta leírta, hogy “talán három repülőgépet látott ott,” majd 23 perccel később felhívta az ARTCC-t, és kijelentette: “Most vagy hét van belőlük,” és úgy becsülte, hogy “legalább 5-10 ezer lábbal magasabban vannak felettünk”.

Hulsey, akit az irányító megkért, hogy adjon részletesebb leírást, hozzátette: “Csak körben járnak. F-18-as pilóta voltam a tengerészgyalogságnál, és azt mondom, sok elfogást végeztem, de még soha nem láttam ehhez hasonlót.”

A nap bizonyos szakaszaiban a műholdak visszaverhetik a napfényt, és a pilóták számára erős fénynek tűnhetnek az égen. A szakértő pilóták

Hirdetés

A 63 éves Chris Van Voorhis a DailyMail.com-nak elmondta, hogy 3-5, a körülöttük lévő csillagoknál sokkal fényesebb objektumot látott, amelyek észrevehető minta nélkül halványodtak el és fényesedtek ki, és “versenypálya” alakú körkörös pályán mozogtak, miközben ő Honoluluból repült Los Angelesbe augusztusban.

Van Voorhis, aki 14 éves kora óta repül, és 32000 órányi tapasztalattal rendelkezik, azt mondta, hogy az objektumok a Föld pályáján vagy még távolabbinak tűntek az űrben, tekintve, hogy továbbra is a Nagy Göncöl csillagkép közelében helyezkedtek el, miközben az óceán felett repült órákon keresztül.

“A többi légitársaság pilótája azt mondta: ‘Hé, azt látják, amit mi?'” – mondta a veterán pilóta.

“Olyan fények voltak, amelyek nagyon erősen világítottak, látni lehetett, ahogy mozognak, aztán kialudtak.”

“Nagyon-nagyon magas pályán kellett lenniük, vagy valójában még az űrben is elég messze mindentől, ami egy műhold lenne, mert valahányszor láttuk, a Nagy Göncöl jobb alsó sarkában volt, nem számít, hol voltunk a világon.”

“Olyan sokáig tartott, hogy szinte unalmassá vált.”

“Ha (Elon Musk műholdrendszere) Starlink, vagy bármi hasonló, akkor lineárisan fog mozogni, és mindegyik ugyanabba az irányba fog haladni.

Ezek nem azok voltak. Különböző irányokba haladtak.”

Van Voorhis elmondta, hogy munkaadója, akit úgy döntött, hogy nem nevez meg, azt mondta neki, hogy hagyja abba az incidens nyilvános említését, és attól tart, hogy munkahelye veszélybe kerülhet, ha bejelentést tesz az észleléséről.

Hansen beszámolókat gyűjtött a Southwest Airlines, a Hawaiian Airlines és mások pilótáitól augusztus 6. és szeptember 23. között, akik azt mondják, hogy ugyanazokat a fényeket látták az égen, mint Van Voorhis.

“Sok pilóta nagyon biztos abban, hogy a fények nem csak egy irányba, hanem minden irányba haladtak, ami nagyon szokatlan a műholdak esetében.”

“Több mint 15 különböző kereskedelmi járat látta. És legalább hat pilóta hajlandó felvételen is elárulni a nevét és mindent, ha a nyomozó ügynökségek erre kérik.”

“Ebben az esetben van egy globális jelenségünk, egészen nyugattól Japánig, egészen keletig, akár Miamiig. Bármi is legyen, a pilóták a világ feléről látják.”

Hansen azonban azt mondta, hogy jelenleg nincs megfelelő eljárás az ilyen észlelések bejelentésére – még olyan furcsa tárgyak esetében sem, amelyek veszélyt jelenthetnek a kereskedelmi légitársaságok biztonságára.

“A polgári pilóták nem rendelkeznek olyan strukturált, robusztus folyamattal, amelyet nyilvánosan biztosítanak számukra, ahol jelenthetik az UAP-kat,” – mondta.

“A pilóták elsősorban azért nem tesznek jelentést, mert nem hiszik, hogy az FAA kivizsgálja, vagy ami még rosszabb, kinevetik őket.”

Az FAA szóvivője azt mondta: “A Szövetségi Légiközlekedési Hivatal dokumentálja az azonosítatlan légi jelenségek (UAP) észlelését, valahányszor egy pilóta bejelentést tesz egy légiforgalmi irányító központnak.”

“Ha a pilóta jelentése alátámasztható információkkal, például radaradatokkal, megosztják az UAP Task Force-al,” – a Védelmi Minisztérium UFOkat vizsgáló egységével, jelenleg hivatalos nevén All-domain Anomaly Resolution Office-al.

A Nemzeti Hírszerzés igazgatójának 2021-es jelentése arra figyelmeztetett, hogy “az UAP-k fenyegetik a repülésbiztonságot és esetleg a nemzetbiztonságot” a haditengerészeti repülők és ismeretlen tárgyak közötti 11 majdnem balesettel végződött közeli találkozást követően.

Van Voorhis azt mondta, hogy az UFO-észlelések meglehetősen gyakoriak a pilóták körében.

“A pilóta barátaim legalább 50%-a látott már valamilyen anomáliát,” – mondta.

Nem az augusztusi észlelés volt az első. 2004 februárjában, miközben a Jalways japán légitársasággal repült, azt mondta, hogy ő és egy másik gép személyzete három “korongot” láttak leszállni a légkörön kívülről, “megálltak” a levegőben, majd hirtelen 30 fokkal elfordultak, miközben megtartották háromszög formájú alakzatukat, és kilőttek a horizonton túlra több ezer kilométeres sebességgel.

“Japánból jöttem vissza Honoluluba. 39000 láb magasságban voltunk, amikor áthaladtunk a Csendes-óceánon.

Hajnali fél 5 volt helyi idő szerint. Valamin megakadt a szemem a repülőgép bal oldalán. Három nagy korong volt,” – mondta.

“Elég magasan voltak a légkörben ahhoz, hogy visszaverjék a Nap fényét, amely még nem volt fent.”

“Háromszög alakban jöttek, és megálltak. Formációban fordultak, nem dőltek, vagy ilyesmi, semmi aerodinamikus, csak forogtak. Aztán felszálltak a látóhatár fölé.”

“Nem mintha felgyorsítottak volna. Gyorsan haladtak, és eltűntek a horizonton. Az egész körülbelül 15 másodpercig tartott.”

“Az előttünk haladó repülőgép is látta. Azt mondták ‘el fogja mondani valakinek?’, és én nemet mondtam.”

A Gulfstream kapitánya és az egykori F-18-as pilóta, Hulsey augusztus 18-án UFO-t észlelt Santa Catalina szigetén, Los Angeles partjainál.

Az amerikai haditengerészet híres pilótái a USS Nimitz repülőgép-hordozóról 2004-ben egy “tic tac” alakú UFO-t üldöztek a Santa Catalina sziget közelében.

A tic tac olyan manőverezéssel és gyorsítással kerülte el David Fravor vadászpilótát, amely ellenkezett a fizika törvényeivel.

Ezután eltűnt, majd döbbenetes módon újra megjelent 40 mérfölddel arrébb, kevesebb mint egy percen belül a pilóta CAP pontján, egy találkozási helyen, amelyet csak a pilóta és a parancsnoka ismert.

Forrás: ÚjVilágudat

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.