CímlapsztorikÉrdekes világ

Üresen maradhatnak a polcok – figyelmeztetést adott ki a Tesco

Napokon belül bizonyos termékekből – zöldségekből és gyümölcsökből – hiány léphet fel a brit boltokban.

Arról egyelőre nincs szó, hogy a hazai helyzet is ilyen “súlyos” lenne – nyugtattak meg a hazai szakemberek.

A Tesco és a Sainsbury’s, Nagy-Britannia két legnagyobb élelmiszerüzlete arra figyelmeztetett, hogy napokon belül bizonyos termékekből – zöldségekből és gyümölcsökből – hiány léphet fel a brit boltokban

Hirdetés

– írta kedden a Sky News.

Leállt ugyanis a Franciaországba tartó járműforgalom a délkelet-angliai Dover kikötőjében hétfőn, mert a francia oldalon nem fogadták a teherforgalmat a Nagy-Britanniában feltűnt új koronavírus-változat gyors terjedése miatt.

A kérdés, hogy a szerdán tető alá hozott megállapodás milyen gyorsan enyhít a helyzeten.

A brit közlekedési minisztérium szerda hajnalban bejelentette, hogy megállapodás született a brit és francia kormány között a teherforgalom és sürgős esetekben “bizonyos mértékű” utasforgalom újraindításáról.

Ennek alapján szerda reggeltől újraindul Nagy-Britanniából Franciaország felé a légi, a vasúti és a tengeri közlekedés, de Franciaországba csak az léphet be Nagy-Britannia felől, aki 72 óránál nem régebbi negatív koronavírustesztet mutat fel.

Saláta, karfiol, citrusfélék

A Tesco és a Sainsbury’s szerint olyan termékek esetében lehet hiány, mint a saláta, a karfiol és a citrusfélék, ha az európai kontinenssel a szállítási kapcsolatok nem rendeződnek gyorsan.

A két cég szerint azonban az üzletek fel vannak készülve a karácsonyra és rengeteg termék érhető el.

A brit Élelmiszer- és Üdítőital-szövetség (FDF) arra hívta fel a figyelmet, hogy a friss élelmiszer-ellátásban komoly zavar lehet az ünnepek alatt.

Hirdetés

Fennáll annak a kockázata, hogy a kontinensről nagy-britanniai célállomásra tartó kamionok sofőrjei sem lesznek hajlandók átkelni, ha attól kell tartaniuk, hogy nem tudnak visszautazni.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.