CímlapsztorikÉrdekes világ

Vége a jó világnak, tilos lesz a vízforraló és a tévé használata a börtönökben

A börtönök rezsijén próbál a Belügyminisztérium spórolni azzal, hogy a tervek szerint a jövőben kitiltják a fogvatartottak cellájából a nagyobb teljesítményű elektromos eszközöket, és zöld utat adnak az „otthonápolási őrizetnek” is.

A börtönök rezsijén próbál a Belügyminisztérium spórolni azzal, hogy a tervek szerint a jövőben kitiltják a fogvatartottak cellájából a nagyobb teljesítményű elektromos eszközöket, és zöld utat adnak az „otthonápolási őrizetnek” is, ami a zsúfoltság mellett az energiafelhasználást is csökkenti

– írja a számolt be róla a HVG.hu egy friss belügyminiszteri rendelettervezet alapján.

Hirdetés

A rendelettervezet mellékleteként már össze is írtak egy tiltólistát a – letétbe helyezendő – eszközökről:

vízforraló 500 W teljesítmény felett,
hajszárító 750 W teljesítmény felett,
hajsütővas,
24″ (61 cm) képátló méret feletti televíziókészülék.

A miniszteri rendelet tervezete szerint a bv-intézeti elhelyezés helyett otthonápolási őrizetbe helyezhető az a krónikus beteg elítélt, akiről a bv. intézet orvosa – szükség esetén szakorvos bevonásával

– megállapította, hogy „alapvető szükségleteinek kielégítésére” önállóan nagyrészt vagy teljesen képtelen ezért „mindennapi életvitelében folyamatos segítségre, ápolásra szorul”.

Az otthonápolási őrizet elrendelésének további fontos feltétele, hogy legyen, aki „írásban tett nyilatkozatban vállalja a gondozást”.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.