Címlapsztorik

Vége a szabadságnak, Putyin győzött: Navalnijt 3 és fél évere büntetőtáborba küldik…

Nem volt hajlandó belehalni a mérgezéses gyilkossági szándékba, s most elviszik Gulágra, mint a régi “szép időkben”.

Ott majd valamilyen betegségben, vagy “menekülés közben homlokon lövik”, ahogy arrafelé szokás…

Letöltendőre változtatta kedden a moszkvai bíróság az Alekszej Navalnijra korábban kiszabott felfüggesztett szabadságvesztést.

Hirdetés

Az ellenzéki politikust 3 és fél év letöltendő börtönbüntetésre ítélték.

Navalnijt január 17-én a moszkvai repülőtéren vették őrizetbe, amikor visszatért Németországból, ahol gyógykezelést kapott, miután augusztusban Oroszországban – több nyugati laboratórium egybehangzó szakvéleménye szerint – megmérgezték.

A politikust arra hivatkozva vették őrizetbe, hogy megszegte egy sikkasztási ügyben rá korábban kiszabott felfüggesztett börtönbüntetés feltételeit. Január 19-én rendelték el Navalnij 30 napos előzetes letartóztatását.

Az ítélethirdetés napjára Navalnij támogatói újabb tüntetést hirdettek meg. Az elmúlt napokban is több ezer ember vonult utcára Oroszországban, hogy Navalnij szabadon bocsátását és Vlagyimir Putyin orosz elnök távozását követeljék.

A rendőrök a vasárnapi tüntetésen több mint 4500 embert vettek őrizetbe Oroszországban.

Ennek ellenére úgy tűnik, hogy Putyin igazságszolgáltatása olajozottan működik , ahogyan egy tekintélyelvű rendszerben szokott.

Úgy is lehetne mondani, hogy elbukott a nagy szabadságharc, amit Navalnij indított el.

Sokáig még az elemzőket is meglepték az ellenzéki vezér lépései, és egy ideje már azt rebesgették, hogy komoly veszélyt jelenthet Putyinra.

Talán éppen ezért sem bánik kesztyűs kézzel vele most a karhatalom, mert a piramis tetején álló fáraó pozíciójára pályázott…

Hirdetés

Úgy tűnik, hogy Putyin és a hozzá közel állók, akik a rezsimet működtetik, mindent, de tényleg mindent elkövetnek a hatalomért.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.