CímlapsztorikÉrdekes világ

Vége: jön a benzines és dízeles autók betiltása: ez minden autóst érinteni fog!

Komolyan fel kell készülni rá mert a legtöbben eladni sem fogják tudni az autóikat…

Erről jobb ha tudtok! az autósok pénztárcáját ez hihetetlenül meg fogja terhelni…

Gyakorlatilag lenullázza a családok kasszáját, és megint csak azoknak lesz autója, akik a felső társadalmi rétegekbe tartoznak…

Hirdetés

Vagyis akik megengedhetik majd maguknak a legújabb elektromos üzemű gépjárműveket…

Olyan mérföldkő előtt állunk, ami szinte egyetlen autósnak sem fog tetszeni. Főleg mert ketyeg az a bizonyos óra, és a dízeles autók mellett a benzines gépjárműveket is egyre inkább szabályozni próbálják.

Ennek pedig az lesz a vége, hogy nagyon közel, belátható időn belül be lesznek tiltva.

sőt, ami azt illeti, a betiltásukról szóló hírek már a nyakunkon vannak, és nemrég be is jelentették első körben nagy-Britanniában.

Azonban mivel egy óriási és erős országról van szó, minden bizonnyal az EU és más országok is hamarosan követni fogják a példáját.

Egyes nagyvárosokba már most sem nagyon lehetett bemenni dízellel, és ez a szigorítás egyre kiterjedtebb lesz.

Az angolok példája tehát követendő lesz, így idehaza is rövid időn belül meg kell majd válnunk nem elektromos “vasainktól”.

Az angolok összesen 3 milliárd font (csaknem 1200 milliárd forint) költségvetéssel előirányzott több évtizedes környezetvédelmi program keretében 2040-től már csak elektromos, illetve hibridüzemű autók és kisteherautók kerülhetnek forgalomba Nagy-Britanniában.

Az információk és a döntés értelmében 15 év múlva megtiltják a benzin- és dízelüzemű új személyautók és furgonok értékesítését – közölte kedden a brit kormány.

Hirdetés

Lényegében ez azt jeleit, hogy a briteknél még 15 évig lehet ilyen autókat venni, szemben a 2040-es dátummal.

A technológiai tiltási határidőt öt évvel korábbra kell hozni, hogy legyen ideje kikopni a hagyományos kocsiknak a forgalomból a klímacél kitűzött időpontjáig.

A javaslatot Jeremy Corbyn, a legnagyobb ellenzéki erő, a Munkáspárt vezetője terjesztette be, és az alsóház szavazás nélkül, többségi akaratnyilvánítással fogadta el.

Az egésznek az az ijesztő mivolta, hogy egyfelől érthető, hiszen a világ környezetszennyezésének jelentős része a közlekedésből keletkezik.

Ugyanakkor az autósok pénztárcáját ez hihetetlenül meg fogja terhelni…

Gyakorlatilag lenullázza a családok kasszáját, és megint csak azoknak lesz autója, akik a felső társadalmi rétegekbe tartoznak…

Vagyis akik megengedhetik majd maguknak a legújabb elektromos üzemű gépjárműveket…

Idehaza nem tudni, hogy mikor lenne bevezetve hasonló, egyelőre szerencsére nem terveznek hasonló szigorítást.

Ugyanakkor bár a britek már nem részei az EU-nak, az EU hasonló dolgokon gondolkodik, így idővel rá lehet Magyarország kényszerítve ennek a meglépésére.

15-20 év nagyon hamar eltelik, és már a határidőm előtti években szinte semmi sem fognak piaci értéken érni a benzines és dízeles autók, vagyis akik váltani akar, még időben el kell kezdenie lépnie…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.