CímlapsztorikÉrdekes világ

Tilos az esővíz gyűjtése, a kertben való termesztés: így tiltanák be végleg azt, hogy magadnak termelj!

Riasztó precedens értékű ítéletek születtek az elmúlt években.

A világot uralni kívánó nagyvállalatok kivennék az emberek kezéből a kanalat: minden áron ők akarják etetni az egész bolygót!

Tényleg nem valami átverésről van szó, bár úgy lenne!

Hirdetés

A világunk az elmúlt évtizedekben nagyot fordult és kezd a feje tetejére állni minden. Korábban az volt a követendő, amikor az emberek a saját kis portáikon, kertjeiken maguknak megtermeltek mindent.

Azonban idővel a nagy élelmiszeripari vállalatok rájöttek: akkor lehet komoly függést kialakítani feléjük, ha az embereket megfosztják a lehetőségektől, hogy az ételeket megtermelt dolgokkal, zöldségekkel és gyümölcsökkel is kiváltsák.

Ha mindenki magának termelne, senkinek nem kellenének a sokszor mesterségesen előállított, igénytelen ipari eljárással “fröccsöntött” műanyag élelmiszer.

Ott romlana meg a polcokon…

Pontosabban még csak meg sem romlana, mert még megromlani sem tud!

A nagyvállalatok mindent bevetettek az elmúlt évekbe: közegészségügyi és élelmiszertörvényeket nyomtak át a törvényhozási rendszereken csak azért, hogy szigorúbb keretek közé szorítsák az önfenntartást, termelést.

Ma már nem lehet csak úgy a piacon árulgatni azt, amit a kertben termeltünk.

Valahol ez jól is van így, hiszen az élelmiszerbiztonságra hivatkoztak.

Azzal azonban komoly gond van, hogy újabban már szabályosan büntetik azt, aki akár csak MAGÁNAK mer termelni a saját földjén,a saját kertjében.

Hirdetés

Sokak szerint ennek fő célja egyértelműen az, hogy az ebmerek függjenek a globális élelmiszerellátó rendszertől, vagyis ők etethessék az egész bolygót.

Floridában már lefolyt egy per, ahol egy idős házaspárt ítéltek el azért, mert zöldségeket és gyümölcsöket termeltek saját maguk számára a saját kertjükben.

A floridai házaspárnak 17 év után kellett lerombolnia a bírói döntés hatására a kertjüket.

A döntést több államban is be akarják vezetni, és már előkészítési fázisban van egy olyan törvényjavaslat, mely széles körben életbe léptetheti majd ezt.

Óriási veszélye van annak, ha egy ekkora hatalom összpontosul egyetlen vállalat vagy egy jól meghatározott érdekcsoport kezében, ezt nem kell részleteznünk.

Ha rendelkeznek az erőforrások felett, akkor azt szabályozva bármelyik ország felett hatalmat gyakorolhatnak majd.

Ebbe pedig még belegondolni is riasztó, mert utána gyakorlatilag azt nyomnak le a torkunkon, amit csak akarnak…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.