CímlapsztorikÉrdekes világ

Véget vetne a boltzárnak a kamara: megszüntethetik a lezárásokat!

Fordulat, új korszak kezdődhet, lehet hogy mégis megnyílhatnak az üzletek, teljesen más módszerrel akadályoznák meg idehaza a vírus terjedését.

Éles bírálatot fogalmazott meg a korlátozások egy része ellen a Parragh László vezette testület.

A jelenleg érvényben lévő korlátozó intézkedések vállalkozói jelzések alapján nehezen értelmezhetőek és a KKV-k szempontjából versenytorzítóak.

Hirdetés

Emiatt azt javasoljuk, hogy amennyiben a betegségen átesett és a már beoltott felnőtt lakosság létszáma együttesen eléri a felnőtt lakosság 25 %-át, érdemes megfontolni a boltzár fokozatos feloldását annak érdekében, hogy a magyar vállalkozások ne szenvedjenek el több kárt és ne induljon el egy tömeges csődhullám –

írja közleményében a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK).

A szervezet ugyanakkor felvetett egy régóta említett megoldást is: amennyiben további járványügyi intézkedések szükségesek, akkor

a tevékenység szerinti boltzár helyett az üzlethelyiségbe belépők létszámának korlátozása és az egységnyi üzlethelyiség területen tartózkodó személyek számának meghatározása legyen irányadó.

A közleményben kiemelték, ezt a javaslatot a kereskedelmi érdekképviseletek is támogatják…

Mivel egy ilyen korlátozás a vállalkozások által sokkal jobban kezelhető és a hatóságok is könnyebben tudják ellenőrizni.

A kormány két héttel ezelőtt döntött a nem létfontosságúnak tartott üzletek és szolgáltatások lezárásáról.

Az eredetileg két hétre szóló, a Magyar Közlöny által péntek este között rendeletmódosítással még egy hétre meghosszabbított) rendelet alapján lényegében az élelmiszerboltok, a drogériák, a barkácsboltok, a benzinkutak és a gyógyszertárak tarthatnak nyitva este hétig.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.