CímlapsztorikÉrdekes világ

Végzetes döntés: védettségi igazolvánnyal lehet majd csak dolgozni

“Szép lassan bezárul a kör, a végén már az Aldiba sem mehetünk le védettségi nélkül”

– fakadtak ki az emberek.

Kötelezővé teszik a védettségi igazolványnak megfelelő zöldkártya felmutatását minden munkavállalónak nemcsak a közszférában, hanem a privát szektorban is

Hirdetés

– számolt be róla a Guardian.

A törvény október 15-én léphet majd életbe, ha elfogadják. Ennek értelmében büntetnék azokat a dolgozókat, akik nem vették fel az oltást és nincs 48 óránál nem régebbi negatív koronavírus-tesztjük sem.

Az olaszoknál jelenleg csak védettségi igazolvánnyal lehet étterem belső terében tartózkodni, moziba menni, stadionokban szurkolni, de már a gyorsvonatokra való felszállás előtt is elkérik a dokumentumokat, sőt, a tanárok sem taníthatnak enélkül.

Az új törvény szerint ha egy munkavállaló úgy megy majd dolgozni, hogy nincs zöldkártyája, akkor akár ezer eurós büntetést is kaphat, ami átszámítva körülbelül 350 ezer forintnak felel meg.

Magyarországon is?

Többször felmerült már, hogy idehaza is megléphetne-e hasonló szintű szigort.

A kormányinfón már Gulyás Gergely is elmondta a napokban, hogy a kormány nem gondolkodik a lezárások politikájában, így a védettségi igazolvány szerepe fog megnőni.

Az azonban még nem tiszta, hogy hogyan.

Arra is reagált, hogy miért tesznek különbséget oltottak és oltatlanok között, erre azt mondta, hogy ez TÉNYkérdés, az oltottak és oltatlanok között nem ők tesznek különbséget, hanem ez a különbség VAN.

Vajon itt is a védettségi igazolvány lesz a legfontosabb személyi okirat a jövőben, amivel dolgozni, boltba menni lehet…?

Hirdetés

Vagy mint a franciáknál, csak ezzel lehet igénybe venni a tömegközlekedést…?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Ha tetszett, kövesd partnerünk tartalmait is!

Iratkozz fel a csatornára.

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.