CímlapsztorikEgészségünk

Vigyázz: világít a csirkemell!

Nem egyedi eset, egyre több helyről jelentik…

Az alábbi üzenet több forrásból is megérkezett hozzánk.

Az eset egy nagyon egyedi, elsőre talán ijesztő jelenségre “világít rá”.

Hirdetés

“A jelenség nem egyedi de én nem tudtam róla a mai hajnalig.

Ugyanis inni mentem a konyhába és láttam hogy a kutyámnak lerakott nyers csirkeszárny fluoreszkál a sötétben.

Nem világított rá semmilyen fény, maga a csont világított.

Ledöbbentem! Nem tudtam vissza aludni és keresgéltem a témában.

A nagyüzemi csirkék tápjába kevert foszfor is okozhatja,meg sokminden adalék amivel etetik hogy a gyors csont,hús növekedést elérjék.

Amit láttam nem a hús oszlását segítő baktérium okozta (jobb oldali kép),mert egyöntetűen az egész szárnyak világítottak.

Az alábbi képek illusztrációk és a bal oldalit tapasztaltam…”

-meséli a szemtanú.

Az elmúlt években több ízben is történt hasonló, sőt, több helyről tudjuk, hogy a 2020-as év végi karácsonyi lakomák előkészítésénél is többen döbbentem tapasztalták a jelenséget.

Hirdetés

Biztos választ a Nébih sem tudott adni, de végül két lehetséges magyarázatot vázoltak fel látatlanban.

Az egyik, hogy valamely Pseudomonas baktériumfajjal szennyeződött a hús, amely az előkészítés, feldolgozás során bárhol megtörténhetett.

Ezek a baktériumok olyan pigmentet termelnek, amelyek sötétben fluoreszkálnak.

Emellett felmerül annak a lehetősége, hogy foszforvegyületek foszforeszkálása okozza a jelenséget.

Ennek pontos okát a szakemberek nem ismerik, de feltételezik, hogy a gyors csontnövekedés folytán a csontokba épülő foszforvegyületek hozhatók összefüggésbe vele és a háttérben valamilyen kémiai folyamat állhat.

Mivel ez nem általános, előfordulásában más tényezők – például a takarmányozás – is szerepet játszhatnak.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!