CímlapsztorikÉrdekes világ

Világgazdasági Fórum: be kell vezetni az agy chipeket és a “testek internetét”

Már készül az egész emberiséget rabságba ejtő “digitális falanszter”?

Egy igen sötét világ van készülőben.

A Világgazdasági Fórum ugyanis megpróbálja elérni azt, hogy a nyomkövető chipek valóban emberebe legyenek ültetve és a testek internetét hozzák létre ezáltal.

Hirdetés

A technológia bár adott és sok előnye lehetne, mégis rendkívül vitatott.

Arról nem beszélve, hogy nem csak a hosszabb távú egészségügyi hatásairól nem tudunk semmit, de remek visszaélési pont lehet bármilyen hatalom számára.

Hiszen így az emberek egyet rendszerbe lesznek kvázi bekötve.

A kulcsszó itt az adat. Állítólag az adatok jelentik az új olajat ebben az új technológiai korszakban.

Telefonjainkat és Fitbitjeinket arra használjuk, hogy adatokat gyűjtsünk helyünkről, költési szokásainkról, oktatási és gazdasági helyzetünkről, politikai hűségünkről, lépéseinkről és
oxigénszintünkről.

De a testek internete révén egyre több nanoérzékelő és robot fog beágyazódni a testünkbe, így számszerűsíthető információs platformmá válunk, amely könnyen árusítható, sőt távolról is manipulálható.

Mindezen adatok összegyűjtésével az adattulajdonosok nagyon részletes lakossági profilokat alakíthatnak ki, amelyek felhasználhatók a hatóságok által meghatározott felügyelet és biztonság fokozására.

Klaus Schwab, a WEF alapítója és a Great Reset támogatója úgy véli, hogy a világjárvány és a lezárások lehetőséget adnak ennek a technológiai felhasználásnak a terjesztésére, amely “fizikai, digitális és biológiai identitásunk fúzióját fogja eredményezni”.

Célja, hogy legyőzze emberi korlátainkat azáltal, hogy elegendő technológiát integrál a testbe, és a negyedik ipari forradalom keretébe helyezi.

Hirdetés

A rendszer különböző technológiák alkalmazását támogatja, amelyeket kétségtelenül úgy árulnak majd, mint amelyek pozitív és jótékony hatást fejtenek ki, mint például az “egészségügyi állapotokhoz kapcsolódó implantátumok”.

Vagy:

“Valaki, aki hosszú távú gyógyszeres kezelés alatt áll, megpróbálhat helyette egy olyan implantátumot, amely nagyon pontos elektromos vagy optikai impulzusokat küld.”

És egyéb augmentációs és technológiai segédeszközök, mint például szemüvegek, cochleáris implantátumok vagy protézisek, amelyek az elveszett vagy károsodott funkció helyreállítására szolgálnak.

De ezt összekeveri egy sokkal baljósabb aspektussal, mint például: “

Az agyimplantátumok egy lépéssel előrébb visznek bennünket, és lehetővé teszik, hogy közvetlenül a test ‘operációs rendszerébe’ hatoljunk bele.”

A WEF egyértelműen azt állítja, hogy a chipek gyermekekbe történő beültetését a szülők “szilárd, racionális” lépésnek tekinthetik. A WEF az AR-t és a hasonló technológiát átalakítónak nevezi – de “megfelelő támogatásra, jövőképre és merészségre” van szükség.

“Kiegészítők, és még divatcikkek is szóba jöhetnek. Hasonlóképpen, az implantátumok is árucikké válnak.”
Mindezek a valós idejű egészségügyi adatok és a testek internete programozható szabadsághoz, programozható pénzhez és programozható emberekhez, vagy “feltörhető emberekhez” vezetnek, ahogy Yuval Harari, a WEF tanácsadója írja le őket.

Az utóbbi időben az Amazon és a Mastercard is lépéseket tett ezen a téren új technológiai platformjain és a kiskereskedelmi környezetben.

Mert most “mosollyal vagy intéssel személyessé vált a bolti fizetés”.

A Mastercard a közelmúltban elindította a biometrikus fizetések új korszakát, hogy javítsa a fizetési élményt, és ehhez mindössze egy gyors mosolyra vagy kézlegyintésre lesz szükség.

“A globálisan elhelyezett központi adatbázisok hatékonyan egyesítenék a dolgok internetét (IoT), a testek internetét (IoB) és a globális ekereskedelmi adatokat, többek között az üzleti és személyes adatokhoz kapcsolódóan.”

Vagyis egyértelmű, hogy az IoB nagymértékben támaszkodik a biometrikus adatok gyűjtésére, ami

“lehetővé teszi a társadalmi ellenőrzés új formáit”.

Forrás: ÚjVilágtudat

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.