Tech-Kütyük

Világszerte terjednek a 100 %-ban energiafüggetlen, rezsimentes Earthship ökoházak

Még Magyarországon is elterjedhet az elkövetkező 10 évben, ráadásul olcsó lakhatást kínálna minden család számára. A ház ugyanis gyakorlatilag fillérekből fenntartható… a kérdés hogy ehhez vajon mit fognak majd szólni az energiaipari szolgáltatók, mint az eon vagy a tigáz…?

Az első megfizethető önfenntartó ház

Az off-the-grid elvére épülő Earthship házaké lehet a jövő, mert egyértelműen megújuló energiaforrásokra alapoz, olcsó, és könnyű a kivitelezési technológia.

Még Magyarországon is elterjedhet az elkövetkező 10 évben, ráadásul olcsó lakhatást kínálna minden család számára.

Hirdetés

A ház ugyanis gyakorlatilag fillérekből fenntartható… a kérdés hogy ehhez vajon mit fognak majd szólni az energiaipari szolgáltatók, mint az eon vagy a tigáz…?

Környezetbarát rendszerre épül, megtermeli a saját fenntartását

A ház olyan, mint egy aprócska hobbitház, azonban a látszat csal, belül nagyon tágas!

A pici környezetbarát otthon az építésétől kezdve a működéséig minden szempontból környezetbarát, az anyagfelhasználását illetően is.

Az Earthship házakat teljes mértékben a fenntartható építészet elvei alapján tervezték. Építésükhöz újrahasznosított alapanyagokat használtak fel, a lehető legkisebbre csökkentve ezzel a környezeti terhelést.

Az off-the-grid kifejezés azt jelenti, hogy egy ház működése 100 százalékban önfenntartó, vagyis elektromos, gáz-, víz- és csatornahálózatoktól független.

Earthsip házak, belső keringtetés, napenergia és ivóvíz termelés

Lássuk a részleteket! A ház a saját működéséhez szükséges áramot is képes megtermelni a rá szerelt napelemek segítségével, vagyis soha nem kell hálózatra kötni.

A szellőztetés automatikusan zajlik egy külön rendszeren keresztül, emellett a napelemek a passzív napfényt is hasznosítják energiaként.

A vizet az esővízből gyűjti össze, de vannak már tervek olyan véltozatra, ami a reggeli párából tudna ivóvizet kinyerni a háztartás számára.

Egy ilyen ház átlagosan 70 négyzetméteres, vagyis akkora, mint egy átlagos lakás.

Hirdetés

Különleges keringtető rendszere pedig stabilan tartja a lakás hőmérsékletét.

Az Eathship házak ötlete Michael Reynolds építésztől ered, aki szándékosan akart megfizethető és 100%-ban fenntartható ökoházakat létrehozni.

Az Earthsip világszerte terjedni kezdett, így igen nagy esélye van annak, hogy előbb vagy utóbb, de Magyarországon is megjelenik.

Arról egyelőre nincs hír, hogy idehaza egy ilyen ház mennyibe fog kerülni, de a készítő ígéri, hogy mindenképpen olcsó lesz az átlagos otthonokhoz képest, ráadásul mivel a ház rezsimentes, a vásárlás éveken belül megtérülhet.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!