Egyéb

Világvégi bunkerekbe menekül az elit a világvége elől…?

Új-Zéland az utóbbi években vegyes képpel került be a nemzetközi hírekbe. A christchurchi szélsőjobbos merénylettel, az értelmetlen zászlós népszavazással, Jacinda Ardern miniszterelnökkel, aki a progresszívek globális ikonjává vált, a koronavírus elleni pazar védekezéssel (ami a szigetország hermetikus lezárását és szigorú belső lockdownokat jelentett), valamint cikkünk témájával, a milliárdosok bunkerépítésével.

Az utóbbi hónapokban megjelentek olyan pletykák, miszerint ide akar “emigrálni” valamennyi szupergazdag család és a milliárdosok egy jó része.

Hirdetés

Ha a világban valóban beüt a krach, akkor egy olyan ideális hely lehet, ami védhető, nehéz megkörnyékezni, és rengeteg természeti csapástól védett lehet.

Egyúttal arra is ideális hely, hogy olyan, kozmikus evakuációra alkalmas bárkákat rejtsenek el ezeken a vidékeken mélyen a felszín alatt, amik még akkor is túlélnének, amikor a Föld már nem.

Létezik egy vállalat, amely csak Új-Zélandon 10 privát bunkert épített fel, amik a legminimálisabb felszereléssel is 3 millió dollárba fájnak. Szlogenjük optimista: „Nem félelmet árusítunk. Felkészültséget adunk el.”

Mihai Dinulescu kriptodevizákon tollasodott meg, szintén a Szilícium-völgyben élt, majd a járvány tavaly tavaszi kitörésekor gyorsan repjegyet vett Aucklandbe és családostul Új-Zélandra telepedett.

Ő még gyors volt, négy nap múlva lezárták az ország határait, a sok tech- és pénzügyi mogul már nem tudott átcsusszanni a szigetországba.

De még a pandémia előtt ingatlant vett magának Julian Robertson, az egyik kockázati tőkealap alapítója, Tony Malkin, az Empire State Building egyik tulaja, Matt Lauer egykori NBC-s műsorvezető vagy épp James Cameron rendező.

Ezek az emberek mind ugyanoda menekültek.

Léteznek olyan konteók is, melyek szerint valójában ez egy főpróbája volt annak, hogyha tényleg eljön egy bizonyos fajta világvége, akkor a világelit hogyan fogja tudni a bőrét menteni Új-Zélandon át akár a világűrbe vagy a Holdra.

A Holddal kapcsolatban ugyanis szintén rengeteg különféle pletyka kering arról, hogy a vezető elit rétegnek biztos helye van egy az égitest sötét oldalán a felszín alá épített bázison.

Hirdetés

Szerintetek lehetnek ilyen dolgokat egész mögött, vagy egyszerűen csak “divattá vált” a világvége helyeket és bunkereket építgetni, és felkészülni valamire, ami reméljük sosem jön el…?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!