CímlapsztorikÉrdekes világ

Visszaszámlálás a káoszig: 2 év van a világvégéig, az elit már tudja kés készül rá?

A Nap 2 éven belül elpusztítja a Földi életet és erről a legfelsőbb körökben már tényleg tudhatnak?

Elkezdődött: menti az elit a bőrét a Földről?

Egy jó ideje már, hogy különféle vad szóbeszédek terjednek arról, hogy az elit tisztában van a világvége eljövetelével, és tudatosan készülnek rá.

A felső tízezer rétegét alkotó körök ugyanis gőzerővel építgetik maguknak a földalatti bunkereket, más, meg nem erősített hírek szerint pedig olyan bárkákat is létrehoztak, melyek még a Föld széthullását is képesek lennének túlélni és életet biztosítani néhány száz ember számára.

Hirdetés

Bár ezek mindvégig szóbeszédek szintjén maradtak, azaz sem megerősíteni, sem cáfolni nem lehetett őket, az utóbbi időszakban egyértelművé vált, hogy az elit valóban “zárt világokba” menekül a civilizáció és az egyre élhetetlenebb lét elől.

A Nap fogja okozni a civilizáció halálát 2 év múlva?

A napciklusok és azok Földre gyakorolt lehetséges hatásai iránti megnövekedett érdeklődést a 2025-ben közelgő szoláris maximum váltotta ki.

Ez a megnövekedett naptevékenységgel jellemezhető időszak aggodalmakat váltott ki a mai digitális világnak a pusztító napviharokkal szembeni sebezhetőségével kapcsolatban, amelyek képesek megzavarni a globális kommunikációs hálózatokat.

A Washington Post szerint a Nap 2025-ben eléri a “szoláris maximumot,” – egy különösen aktív időszakot -, és beszámolt a felkészültség hiányáról és a témával kapcsolatos félretájékoztatási hullámokról, ami bizonytalansághoz és számtalan spekuláció tejrdéséhez vezetett.

Bár továbbra sem világos, hogy a 2025-ös szoláris maximum előidézheti-e az annyira rettegett “internet végét,” viták születtek a “mindig online” társadalom sorsáról egy ilyen esemény során.

A Washington Post elismeri, hogy ezek az aggodalmak nem teljesen alaptalanok, hiszen egy erős napvihar hatása a Föld egymással összekapcsolt infrastruktúrájára kiterjedt internetkimaradásokat eredményezhet.

A lehetséges veszélyekre emlékeztetnek az olyan történelmi események, mint az 1859-es Carrington-esemény, amely miatt a távíróvezetékek szikráztak, és a kezelők áramütést szenvedtek, valamint az 1989-es napvihar, amely órákra megzavarta a quebeci elektromos hálózatot.

2 év múlva “elesik a civilizációnk”?

A két dolog itt kapcsolódik össze.

Egyesek ugyanis a világelit látható “világvégére” készülődését látják bele a gőzerővel épülő különféle luxus földalatti bunkerekbe és óvóhelyek építésébe.

Hirdetés

Tény, hogy ezeknek a helyeknek a felújítása és korszerűsítése lezajlott az elmúlt 5 évben, ami sokak szerint valóban aggodalomra adhat okot.

Ugyanakkor a szkeptikusok úgy vélik, hogy egyszerűen csak elővigyázatosságról van szó, és hogy az elit a saját túlélését is biztosítani akarja ezáltal a globális felmelegedéssel és a Földön való egyre gyötrelmesebb életszínvonallal szemben.

Abban ugyanis valamennyi tudós egyetért, hogy ha nem jön valami apokalipszis, akkor 2030 és 2050 között magától is összeomolhat az emberi civilizáció.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!