Érdekes világ

Vona Gábor nagy dobásra készül: lehet, hogy pártot alapíthat, erőből söpörheti el Orbán rendszerét

Óriási BEJELENTÉST tett.

Valami nagyon komoly lehet készülőben

Vona Gábor és az általa vezetett Második Reformkor Alapítvány Facebook-oldalán fehérre változtatták a profilképet, amiből az Index – amelynek egyébként Vona a szerzője – arra következtet, hogy a Jobbik egykori elnöke nagy dobásra készül.

Hirdetés

Nem kizárt, hogy Vona pártot is alapít, a Magyar Nemzet legalábbis erről írt még augusztus végén.

Vona nemrég kiszállt az ATV Öt című beszélgetős közéleti műsorából (helyére Schiffer András érkezett), és alapított egy egyesületet, melynek neve és székhelye megegyezik a Második Reformkor Alapítványéval.

Szeptember elején Vona a Kőbányai Művelődési Házban lakossági fórumot tart, a Magyar Nemzet forrásai szerint a résztvevőket Sövegjártó Kristóf, Vona Gábor korábbi kabinetfőnöke, a Második Reformkor Alapítvány kuratóriumi elnöke jobbikos címlistából toborozza.

A volt Jobbik-elnök nemrég egy podcastban arról beszélt, mondandója és politikai ambíciója is van még, a Magyar Nemzet pedig már azt találgatja, elindul-e jövőre az önkormányzati választáson.

Orbán annak idején rettegett Vonától

A szélsőségesen nacionalista pártot vezető, Magyar Gárda alapító, később néppárti fordulatot végrehajtó Vona ugyan 2018-ban választási vereséget szenvedett, de az ellene irányuló lejárató hadjáratból látszott, hogy Orbán és a Fidesz rendkívül tartott tőle.

Egyesek már most is úgy gondolják, hogy valami olyan elsöprő dologra készülhet, ami a bénult ellenzék mellett ténylegesen komoly kihívás lehet az egyre inkább monolittá váló Orbán-rendszer számára.

Ki mit gondol?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.