CímlapsztorikÉrdekes világ

Vörös kód: drámai ütemben nő a magyar kórházak terhelése

Súlyos a helyzet, már értekeznek a válság stábok a kórházakban?

Itt az ideje felkészíteni a lakosságot a legrosszabbra…?

Bár a magyarországi koronavírus-járvány helyzet, illetve a kórházak leterheltsége meredeken emelkedik, továbbra is ugyanazt a sablonválaszt hangoztatja a Koronavírus Sajtóközpont, miszerint a védekezés most már oltásalapú és aki akarja, hordjon nyugodtan maszkot.

Hirdetés

Ez azonban egyenesne katasztrófához vezethet egy hónap múlva.

A halottak és fertőzöttek száma meredeken emelkedik. Arról nem beszélve, hogy a kormány nem hajlandó kiadni az adatokat arra vonatkozóan, hogy a súlyos állapotban kórházban lévők között hány oltott van.

Ez pedig sok pletykát indított el arról, hogy egyre több a fiatal, oltott, akár két oltást is megkapott beteg, aki súylos állapotban van.

Ezt erősíti meg egy háziorvos beszámolója is, amiről itt írtunk korábban.

Most az ATV kérdezte meg a Koronavírus Sajtóközpontot, hogy terveznek-e valamilyen korlátozást, tekintettel az új fertőzéses esetszámok, a kórházi és lélegeztetőgépes számok határozott emelkedésére, és az egyre több helyről érkező felvetésekre, hogy valamilyen korlátozást el kellene rendelni.

Erre mondták azt, hogy “Nem szeretnénk senkit korlátozni, pláne nem az oltottakat”.

Olyan tempóban romlik a koronavírus-helyzet a magyar kórházakban, mint tavaly ilyenkor.

A jelenlegi terhelés ugyanakkor még kezelhető, bár a rendszerben dolgozók egyre nehezebb helyzetben vannak:

Kevesebben vannak, mint 2020-ban ilyenkor, a sokadik hullámban kell helytállniuk és közben a normál ellátást is fel kéne pörgetni.

Hirdetés

Az intézményekből származó értesüléseink is megerősítik a romló helyzetet. Ami pedig igazán aggasztó, hogy nem látni egyelőre, hogy a 2020-hoz hasonló trend kibontakozását mi állíthatja meg.

Ez nemcsak a covidos betegek szempontjából kedvezőtlen helyzet, hanem a “normál” közfinanszírozott egészségügyi ellátásra szoruló betegek számára is.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.