Címlapsztorik

Wahorn András nem érti, miért nem oké egy nyolcéves gyerek bugyijában nyúlkálni

Olyan megosztó és sokak szerint botrányos dolgokat nyilatkoztatott ki, ami itt is rengeteg vitát fog szülni. Szerintetek igaza van, vagy nincs igaza?

Szerinte ugyanis ez nem erőszak és okozhat akár kellemes élményt is.

Relativizálta Wahorn András zenész-képzőművész a pedofíliát, a gyerekek szexuális kizsákmányolásást és a szexuális erőszakot az Index Konyhanyelv című műsorában.

Hirdetés

A Lakatos Márk vezette beszélgetésben, amelynek Wahorn mellett Csákányi Eszter színművész és Mérő Vera író, publicista, jogvédő, a Nem Tehetsz Róla, Tehetsz Ellene Alapítvány létrehozója volt a vendége, Csákányi elmondta, hogy nyolcéves korában egy idegen férfi az uszodában benyúlt a nemi szervébe.

Azt is hozzátette, hogy ez a tapasztalás, amely vegyes érzéseket keltett benne, erősen kihatott a további életére.

okan, főleg kisgyerekek, ha szexuális erőszak áldozatai lesznek, később azért tudják nehezen feldolgozni az átélt traumát, mert az abúzushoz jó érzés is kapcsolódhat.

Wahorn erre válaszul azt kezdte bizonygatni, hogy ez bonyolult kérdés.

„Az utóbbi időben történnek olyan dolgok, hogy valaki harminc évvel ezelőtt elkövetett valamit, ami annak idején elfogadott volt, sőt még biztatást is kapott rá, és most úgy ítéljük meg, hogy ez egy erőszak volt.”

Wahorn szerint az ügyet éppen az teszi bonyolulttá, hogy a gyerek számára az ilyesmi kellemes érzést okozhat. Megjegyezte: Csákányi sem visszaélést emlegetett, hanem élményt.

Később Wahorn maga is beszámolt arról, hogy tizenegy éves korában egy nála tíz évvel idősebb nő vezette be a szexbe, majd néhány évig összejártak.

„Ez sokféle problémát okozhatott nekem, mivel hogy a többiek repülőmodelleztek, fociztak, én meg már csak a nőkre tudtam gondolni, de soha, soha nem gondolnék úgy erre a nőre, hogy erőszaktevő”

– magyarázta a saját traumáját a többieknek, miközben továbbra is kiállt amellett, hogy ezzel nincsen semmi gond.

Hirdetés

Azt is hozzátette, hogy szerinte az erőszak csak akkor erőszak, ha az erővel történik meg. „Nevezhetjük másnak: helytelen. Helytelen egy idősebb férfinak egy nyolcéves kislányt szexuálisan izgatni”

– jelentette ki.

Sem Lakatos Márk, sem a műsor szerkesztői nem határolódtak el Wahorn kijelentéseitől és jelezték, hogy amiről beszél, bűncselekmény.

Az Indexen a műsor csütörtöki megjelenése után közzétettek egy cikket „A szexuális visszaélést nem lehet relativizálni, a Büntető törvénykönyv pontosan szabályozza címmel”.

Ebben utalnak is arra, hogy a Konyhanyelv adása éles vitákat váltott ki.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kövesd partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.