CímlapsztorikÉrdekes világ

WHO: a kötelező oltás a végső megoldás: jön az egészségügyi diktatúra

A WHO európai igazgatója szerint a kötelező oltás a végső megoldás, de előtte társadalmi párbeszédet kell róla folytatni.

Ez is eljött, sokan ezt már hetekkel, hónapokkal előre megjósolták hogy így lesz.

Felhívta rá a figyelmet a WHO, hogy a koronavírus ismét az elsődleges halálozási ok Európában, de már tudjuk, hogy mit kell tenni ellene.

Hirdetés

Az Egészségügyi Világszervezetet (WHO) meglehetősen aggasztja az európai járványhelyzet

– írja a BBC.

A lapnak a szervezet európai regionális vezetője, Hans Kluge elmondta, akár 500 ezer ember halálához is vezethet, ha nem tesznek azonnali lépéseket az európai országok a járvány megfékezése érdekében.

Kluge szerint a súlyosbodó járványhelyzetet olyan tényezők is elősegítették, mint a hidegebb időjárás, az alacsony oltottsági ráta, valamint a még fertőzőbb delta-variáns terjedése.

Felhívta rá a figyelmet, hogy a koronavírus ismét az elsődleges halálozási ok Európában, de már tudjuk, hogy mit kell tenni ellene.

Mint mondta, azonnali segítséget jelentene, ha minél több ember maszkot hordana, hosszabb távon pedig a közegészségügy fejlesztése, új orvosi kezelések bevetése, és az oltási hajlandóság növelése javíthat a helyzeten.

Kluge szerint a kötelező oltás bevezetése a “végső megoldás”, de szerinte mindenképpen ideje lenne társadalmi diskurzust indítani a kérdésről.

Ezt megelőzően “vannak más eszközeink is, mint a Covid-útlevél”, mondta, hozzátéve, hogy ez szerinte “nem a szabadság korlátozása, hanem az egyéni szabadságunk megőrzésének eszköze”.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Ha tetszett, kövesd partnerünk tartalmait is!

Iratkozz fel a csatornára.

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.