Címlapsztorik

Zacher Gábor új járványra figyelmeztet: a fiatalok komoly veszélyben vannak – VIDEÓ

Szerinte sutba dobhatjuk az eddigi tudásunkat.

Elmondta, hogy leginkább tüdőkárosodással jár, de ez még mind semmi.

Nagyon szörnyű dogokat mondott!

Hirdetés

Ez egy új járvány

– mondta Zacher Gábor a tinédzserek körében viharos sebességgel terjedő Elf Barról.

A toxikológus szerint aggasztó, hogy milyen keveset lehet tudni erről a termékről, ugyanakkor azt biztosan tudni, hogy nikotint tartalmaz, ami pedig függőséget okoz

– tette hozzá.

Elmondása szerint sutba dobhatjuk a régóta ismert mondatot, miszerint a dohányzástól büdös lesz az ember, hiszen a számtalan különböző ízben kapható gőz távol áll a megszokott dohányfüsttől.

Úgy véli, ez jelenti a legnagyobb veszélyét a manórúdként is ismert terméknek, hiszen éppen ettől olyan népszerű a fiatalok körében.

Zacher Gábor emlékeztetett, ugyan az Elf Bar forgalmazása Magyarországon tilos, a fiatalok ezt könnyen ki tudják cselezni, mégpedig úgy, hogy megrendelik az internetről és egy csomagautomatából átveszik azt.

Videó:

Szerinte sutba dobhatjuk az eddigi tudásunkat. Elmondta, hogy leginkább tüdőkárosodással jár, de ez még mind semmi. Nagyon szörnyű dogokat mondott!

A toxikológus úgy véli, a termék potenciális veszélyforrás lehet.

Hirdetés

Az e-cigaretták okozta tüdősérülés esetében a termékben lévő illatanyagok, aromaanyagok is károsítják a tüdőt. Ugyan az iqosokról sem tudunk sokkal többet, mint az Elf Barról, itt is ezek az anyagok okozhatnak bajt

– mondta Zacher Gábor az RTL Híradónak.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.