CímlapsztorikÉrdekes világ

Merénylet a Barátság kőolajvezeték ellen: ki akarják iktatni Magyarország gázellátását

Az oroszoknak nem tetszik hogy Magyarország is beállt az európai egységbe és megszavazta a szankciókat, csoportok dolgoznak azon, hogy végleg elvágják a nyersanyag forrást a magyaroktól.

A legnehezebb időszak következhet be?

Merénylet a Barátság kőolajvezeték ellen

Ismeretlen tettesek megpróbálták felrobbantani az oroszországi Brjanszk városának közelében a Magyarországot is ellátó Barátság kőolajvezetéket.

Hirdetés

A támadók három, házi készítésű robbanószerkezettel próbálkoztak, a vezeték a Baza nevű orosz hírportál szerint nem sérült meg, viszont megrongálódott egy transzformátor állomás. A merényletet néhány nappal azt követően hajtották végre, hogy az EU-s tagállamok megállapodtak az Oroszország elleni hatodik szankciós csomagról.

Az egészben az az aggasztó, hogy már most is gyakorlaitlag a szerencsén múlt, hogy nem vált működésképtelenné a kőolaj vezeték.

Ráadásul volt egy másik merénylet is.

Áprilisban – ugyancsak Brjanszk közelében – diverzánsok felrobbantottak két olyan olajtározóközpontot, amelyben részben a Barátságból származó nyersanyagot tárolták.

Magyarország ellátása megborulna, ha megsemmisül, vagy megsérül a kőolajvezeték

A merénylet kísérletek azért is aggasztóak, mert ha sikerrel járnak, talán hetekig, rosszabb esetben hónapokig nem állítanák helyre, ez pedig irdatlan nagyságú kiesést, leállást hozhat.

Az autóinkban lévő benzintől kezdve a számtalan mindennapi használati tárgyban lévő műanyagig tekintve, sokszor találkozni a kőolajjal, ami ezért alapvető nyersanyagnak számít.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.