CímlapsztorikÉrdekes világ

Zárt térben kötelező lehet az FFP2-es maszk? Újra felmerült a vita

Egy szakember szerint a szövetmaszkok nem alkalmasak a védekezésre és ki kellene szorítani őket.

Nemrég újra fellángolt a vita az FFP2-es maszkok használatáról, sőt, kötelezővé tételéről a volt tisztifőorvos bejelentése kapcsán.

Az ATV-nek Falus Ferenc volt országos tisztifőorvos volt a vendége, és ebben az interjúban beszélt a maszkok kérdéséről.

Hirdetés

Hozzátesszük: a környező országokban volt, ahol kötelezővé tették zárt térben.

Az indoklás az, hogy ez a fajta maszk valódi védelmet nyújthat, a szövetmaszkok és a legtöbb egyszerűbb maszk ellenben nem nyújt 100%-os védelmet.

A szakember a Start című műsorban kifejtette, hogy zárt térben mindenképpen FFP2-es maszkot kéne hordani, már egyáltalán nem indokolt a házilag készített szövet maszkok használata.

Korábban többször idehaza is felmerültek pletykák, meg nem erősített hírek arról, hogy a kormány napirendre vette a vitát, vagyis lehetőségként valóban ott lebegett az FFP2-es maszkok kérdése.

Ha ezt bevezetnék, bizonyosan egyúttal arra kényszerítenék az embereket, hogy a szövetmaszkokat ne használják, tehát elérkezhetne ezeknek a kiszorítása.

A jelen tudásunk szerint azonban nem terveznek ilyen lépéseket.

Ugyanakkor egy esetleges negyedik, súlyosabb koronavírus hullám esetén az is elképzelhető, hogy újra “felmelegítik” a témát, és minden megoldás, korlátozás szóba jöhet.

Mit gondoltok?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.