CímlapsztorikÉrdekes világTech-KütyükTudomány

Zöld utat adtak a bionikus katonák létrehozásának, akikbe implantátumokat és chipeket ültetnek!

Jönnek a “feljavított” katonák, és egy bionikus kiberhadsereg? Az ember elkezdett Istent játszani, ennek súlyos következményié lesznek!

A nyilvánosságra hozott jelentés olyan orvosi kezelésekkel, protézisekkel és implantátumokkal foglalkozik, amelyek javítják a “fizikai, kognitív, észlelési és pszichológiai képességeket,” és lehetővé tehetik a helymeghatározást vagy a fegyverrendszerekkel és más katonákkal való összekapcsolódást.

A fegyveres erők etikai bizottságának további lehetséges beavatkozásai közé tartoznak a fájdalom, a stressz és a fáradtság megelőzésére szolgáló orvosi kezelések, valamint olyan anyagok, amelyek javítanák a mentális ellenálló képességet, ha egy katona fogságba kerülne.

Hirdetés

A bizottság kijelentette, hogy Franciaországnak meg kell őriznie “fegyveres erői hadműveleti fölényét egy kihívásokkal teli stratégiai kontextusban,” miközben tiszteletben kell tartania a katonai, humanitárius jog szabályait és “társadalmunk alapvető értékeit”.

Ennek eredményeként megtiltott minden olyan módosítást, amely befolyásolná a katona azon képességét, hogy kezelje az erő alkalmazását, vagy befolyásolja az “emberség” érzését.

A tiltott módosítások további példái közé tartoznak a kognitív implantátumok, amelyek befolyásolnák a katona szabad akaratának gyakorlását, vagy olyan változtatások, amelyek befolyásolnák a polgári életbe való visszailleszkedésüket.

Florence Parly, a fegyveres erők minisztere azt mondta, hogy az “invazív” javítások, például az implantátumok jelenleg nem képezik a katonai tervek részét.

“De egyértelműnek kell lennünk, nem mindenkinek vannak olyan skrupulusai, mint nekünk, és fel kell készülnünk egy ilyen jövőre,”

– mondta egy sajtóközleményben.

Parly azonban nyitva hagyta az ajtót a politika jövőbeli változásai előtt.

“Ez egy olyan vélemény, amely nincs kőbe vésve, és a jövőbeni fejlemények fényében rendszeresen felül kell értékelni,” – mondta.

A védelmi etikai bizottság 2019 végén jött létre, és 18 főből áll, különböző területekről.

Hirdetés

Feladata, hogy tisztázza a tudományos és technológiai innovációk lehetséges katonai alkalmazásaiból fakadó etikai kérdéseket, áll a közleményben.

A jelentés nyilvánosságra hozatalára John Ratcliffe, az Egyesült Államok Nemzeti Hírszerzési Igazgatójának a Wall Street Journalban megjelent véleményrovata nyomán került sor, amelyben aggodalmának adott hangot Kína Egyesült Államokat és a világ demokráciáját fenyegető veszélyével, valamint haditechnikai terveivel kapcsolatban.

“Az amerikai hírszerzés azt mutatja, hogy Kína még emberkísérleteket is végzett a Népi Felszabadító Hadsereg tagjain, annak reményében, hogy biológiailag fokozottabb képességekkel rendelkező katonákat fejlesszenek ki,”

– írta Ratcliffe.

“Peking hatalmi törekvésének nincsenek etikai határai.”

A kínai külügyminisztérium lecsapott az ellenzékre, és felszólított “egyes amerikai politikusokat,” hogy “hagyják abba a politikai hazugságok gyártását és terjesztését”.

2016-ban a CNN arról számolt be, hogy az amerikai hadsereg milliókat költ egy olyan fejlett implantátumra, amely lehetővé teszi az emberi agy számára, hogy közvetlenül kommunikáljon a számítógépekkel.

A Pentagon kutatócsoportja, a Defence Advanced Research Projects Agency (DARPA) reméli, hogy az implantátum lehetővé teszi az emberek számára, hogy közvetlenül a számítógépekhez kapcsolódjanak, ami a hallás- és látássérült emberek, például a harcokban megsérült veteránok számára lehet hasznos.

Forrás: ÚjVilágtudat

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.