Tech-Kütyük

1 liter vízzel 500 km-t tesz meg a brazil “vízmotor”: egy férfi fejlesztette ki, még életben van…

Egy San Pauloban élő brazil férfi kifejlesztett egy olyan mérnöki csodát, mely a világ közlekedésének gondját egy csapásra oldaná meg.

A szerkezet ugyanis egyetlen liter vízzel képes 500 km távolság megtételére.

Hirdetés

Ricardo Azevedo olyan találmány birtokában van, mely ha elterjedne a bolygón, önmagában képes lenne megállítani a globális felmelegedést, ugyanis a közlekedés, és az autók okozta légszennyezést 95%-kal lenne képes csökkenteni.

A férfi egy olyan motort fejlesztett ki otthonában, ami bámulatos teljesítményre képes.

Nem működik mással, mint egyszerű vízzel. Még a kipufogó csöveken is tiszta vízgőz áramlik ki, így gyakorlatilag nincsen szennyezés.

Ami még ennél is bámulatosabb, az a gazdaságossága, ugyanis a férfi állítása szerint 1 liter vízzel képes elpöfögni a motor 500 kilométeren át.

Egy videó is felkerült a világhálóra, ahol Ricardo demonstrálja a különleges motor képességeit.

Az általa csak „T Power H20”.ként elkeresztelt motor teljesen vízzel hajtott, valamint szükséges hozzá egy egyszerű autó akkumulátor.

A motor képes tiszta, de akár szennyezett, azaz koszos, nem kellően megtisztított vízzel is működni.

Ricardo a motor működési elvéről is mesélt.

Elmondása szerint az akkumulátornak az a szerepe, hogy elektromosságot termel, amely során a vizet hidrogén és oxigén atomokra bontja. A hidrogént használja a motor a szerkezet meghajtására.

A videón ezt azzal bizonyítja a férfi, hogy meghúzza az átlátszó folyadékot tartalmazó flaskát, így bizonyítva, hogy valóban víz van benne.

Hirdetés

Később az üzemanyag tartályt újra teletölti, itt már szennyezett vízzel a Tiete folyóból. A motornak ez meg sem kottyan, és egy liter vízzel vígan elrobog 500 kilométeren át.

Ráadásul semmilyen szennyeződést nem bocsájt ki, ugyanis a kipufogókon csakis tiszta vízgőz áramlik ki, mint egy túlméretezett vasalóból.

Ha a férfi találmánya tényleg valós, mint ahogyan azt láthatjuk is, felmerülhet az ötlet, hogy az egész világon el kellene terjednie.

Ha ez így lenne, akkor az előzetes becslések szerint a világ közlekedésből származó szennyezése 95%-kal lenne képes csökkenni.

Gyakorlatilag meg lehetne vele állítani a globális felmelegedést, és visszaszorítani az üvegházhatást okozó gázok jelenlétét a légkörben.

Sokan azonban szkeptikusok a férfi találmányát illetően, és a mérnökök hangoztatják, hogy még ha létre is lehet ilyen motort hozni, az túl szép, hogy igaz legyen, hogy egy liter vízmennyiséggel 500 km távot meg lehessen tenni.

A vízzel működő motorok működési elve megkötött. A víz elemeire bontásához pontosan annyi energiát kell befektetni, mint amennyi felszabadul, ha ugyanezek a kémiai elemek vízzé egyesülnek.

Az elméleti működési elve egy ilyen vízzel működő motornak az, hogy elektromosság segítségével a vizet oxigénre és hidrogénre bontják, majd bizonyos atomokat újra egyesítve energiát szabadít fel.

Persze az elméleti tudomány a vízzel hajtott motornak más működési elveit is ismeri. Hogy Ricardo találmánya valós-e azt mindenki döntse el maga.

Mindenesetre a férfi ismerősei, rokonai, és azok az újságírók, akik találkoztak vele, azt állítják, hogy saját szemükkel tapasztalták és élték át, hogy a motor valóban vízzel működik, és bődületes távolságokat lehet vele megtenni.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!