Tudomány

Víz és élet nyomai a Marson: mesterséges struktúrák, egy másik civilizáció bizonyítékai?

Ezek a műholdas felvételek tagadhatatlan bizonyítékai annak, hogy a Marson egyszer már kialakult valamilyen szintű élet és víz is volt a felszínén.

Mi több, talán egy az emberiséggel párhuzamos fejlett civilizáció is kialakulhatott rajta…

Víz és élet nyomai a Marson

Ma már egyre inkább elismeri a tudomány és a NASA is, hogy a Mars nem az a halott és kopár bolygó, mint azt egykor hitték róla.

Hirdetés

Az igazság az, hogy élet lehetett rajta, sőt, ez már szinte biztos, a legtöbb asztrobiológus is egyetért abban, hogy a Mars az ősi Föld idejében szintén egy a miénkhez hasonló, élhető planéta volt.

Olyannyira, hogy több milliárd éven át létezhetett rajta folyékony víz és oxigén, egykor ugyanis sűrű légköre volt.

Az élet összes építőköve jelen volt a felszínen, így ma már úgy gondolják a szakértők, hogy kizárt, hogy valamilyen szintű élet ne alakult volna ki rajta.

Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az elmúlt 10-15 évben megtalált felszíni formációk, ősi folyómedrek és vízmosások nyomai.

Sőt, a sarkvidékeken még napjainkban is fedeznek fel időszakosan kialakuló vízmosásokat, folyékony olvadékvíz tehát most is van rajta, de sokak számítása szerint felszín alatt vízben bővelkedik a Mars.

Ez pedig azt jelenti, hogy felszín alatti élet is lehet még rajta…

Mesterséges struktúrák a felszínen

Az már más kérdés, hogy milyen szintű élet alakulhatott ki rajta. Egyesek szerint csak mikrobiológiai szintű lehetett, mely talán napjainkban is jelen van, és ez magyarázhatja a légkörben mért biológiai eredetűnek vélt metán mértékét.

Mások úgy vélik, hogy a felszínen felfedezett szokatlan alakú tereptárgyak azt sejtetik, hogy fejlett civilizáció lakhatta egykor a Marsot.

Elég csak megemlíteni a marsi arcot, vagy a Cydonia régiót,m mely önmagában is hemzseg a derékszögekkel rendelkező objektumoktól, három oldalú piramisoktól.

Hirdetés

Azóta számtalan más területen is felfedeztek piramisokat, vagy hatalmas, teraszos felépítésű hegyeket és dombokat, melyek lépcsőzetes elrendezése nem éppen természeti erőkre utal.

Egyesek pedig ennél is tovább mennek, és azt állítják, hogy az egykor itt élt civilizáció az emberiség elődje volt…

Mindannyian a Marsról származunk?

Az elmélet szerint ugyanis mindannyian marsiak vagyunk, mert az ősi Földre a Marsról “érkezett” az élet.

Az egyik verzió szerint egy ősi aszteroida csapódott a Marsba, mely kiszakított egy darabot a felszínből, mely elérte később a Földet is.

Ezt meteoritok formájában számtalan helyen találták már meg a bolygónkon, és bebizonyosodott: valóban a Marsról származnak. Az egyik ilyen meteorit – ALH 84001 – belsejében mikrobiológiai szintű élőlények lenyomatát is megtalálták…

Egy másik verzió szerint a Marsot egykor ért kataklizma következtében a fejlett civilizáció néhány “mentőhajóval” megpróbálta elhagynia bolygót, és a Földön kötöttek ki, de visszasüllyedtek egy technológiai “kőkorszakba”, és újra be kellett járniuk egy evolúciós utat a technológiai fejlődésben.

Akárhogy is, a Cydonai régió marsbéli elrendezése sokak szerint kísértetiesen hasonlít a Gízai fennsík elrendezésére…

Talán csak a véletlen műve…?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!