CímlapsztorikMisztikum

1 millió éves ismeretlen emberfaj szuperfegyvereit fedezték fel: előző emberiség bizonyítva?

A mai világ legélesebb pengéivel dolgozott az egymillió éves ismeretlen emberfaj, ami részben ellent mondhat az eddig ismert emberi evolúciónak.

Minden eddigi elméletre rácáfolt az, amire most rátaláltak

Eddig úgy gondolta a tudomány, hogy a fekete kő megformálása csak a kőkorszak vége felé kezdődött, ám egy új lelet alaposan rácáfolt erre a teóriára.

Mondhatni teljesen újraírhtaja az emebriség történelmét, de akár még az evolúciót is bizonyos értelemben.

Hirdetés

A Föld mélyéből származó vulkáni kőzetből, az obszidiánból a világ legélesebb pengéi állíthatók elő.

A legmodernebb sebészeti precíziós eszközök vágóéle is ebből az anyagból készül.

A koromfekete vulkáni üveg megmunkálása és a vele való munka is rendkívül kényes és veszélyes feladat, épp ezért meglepő az IFLS által szemlézett mostani felfedezés.

Az etiópiai Melka Kunture régészeti ásatás legfrissebb leleteiről beszámolva egy kutatócsoport egy obszidiánfejszéket előállító „műhelyt” ír le, amelyet egy olyan üledékrétegben fedeztek fel, amelynek kora 1,2 millió évvel ezelőttre tehető.

Ez az obszidiánmegformálás megdöbbentően korai példája, és a tanulmány szerzői szerint ez az egyetlen ilyen típusú „ipari létesítmény”, amelyet valaha a korai pleisztocénre datáltak.

Mint azt a kutatók írják, „ lelőhelyeket eddig csak a középső pleisztocén második felében jegyeztek fel, és csak Európában”

– írják a kutatók.

A mai világ legélesebb pengéivel rendelkezett egy 1 millió éves ismeretlen emberi civilizáció

A kutatók elcsodálkoztak azon, hogy „a morfológiai szabványosítás milyen figyelemre méltó”, és bár nem tudják, melyik emberfaj alkotta meg az eszközöket, azt mondják, hogy aki készítette azokat, szorgalmasan alkalmazta a „másodlagos retusálást”, és nagymértékű a műtárgyak végleges rendszerezése.”

Egyesek azonnal fel is vetették, hogy ez egy a korához képest is igen fejlett civilizáció lehetett, melynek nyomait most első ízben találhatták meg.

Hirdetés

Más, még meredekebb elképzelések azt sem zárják ki, hogy ezek az úgynevezett előző emberiség bizonyítékai.

A paleoasztonautikai elméletek szerint ugyanis a jelenleg a Földön élő emberi faj nem az első intelligens faj a bolygónk történetében, előttünk már járhattak mások is itt.

A mostani felfedezés az elmélet hívei szerint ezt támaszthatja alá.

Az ilyen képességek megjelenése meglepően hatalmas kognitív ugrást jelent egy ilyen ősi embercsoport számára.

A szerzők szerint a „konvergens gondolkodás” példájának tekinthető a meglévő kovakőkészítési technikák adaptálása a nagyobb kihívást jelentő obszidián eszközök létrehozására, amely a kreatív problémamegoldás ékes bizonyítéka.

Ki mit gondol?

Tényleg az előző emberiség bizonyítéka lehet az 1 millió éves ismeretlen emberfaj alkotta tűéles eszközök felfedezése?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.